BREAKING Ministerul Educației va face denunț penal în cazul anunțurilor false de reîncepere a anului școlar, distribuite pe rețelele de socializare: Organele abilitate să identifice persoanele vinovate pentru distribuirea unor înscrisuri false

20.731 de vizualizări
Foto: Captură Youtube.com
Ministerul Educației anunță că va face denunț penal în cazul anunțurilor false de reîncepere a anului școlar, distribuite pe rețelele de socializare. “Organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea unor înscrisuri false”, anunță Ministerul, într-un comunicat oficial. Instituția precizează că “structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată”.
  • Anunțuri false vin pe fondul amânării unei decizii oficiale finale din partea Ministerului Educației cu privire la structura anului în curs și la destinul examenelor.

Reacția oficială a Ministerului vine după ce pe rețelele de socializare a apărut un ordin fals privind reluarea în școli a cursurilor suspendate din cauza pandemiei COVID 19. Documentul – catalogat oficial drept un fals de către Ministerul Educației – simula inclusiv semnătura ministrului și antetele guvernului și al ministerului. Amintim că este pentru a doua oară în aceeași săptămână când structuri false ale anului școlar sunt distribuite pe rețelele de socializare.

Anunțul oficial al Ministerului Educației:

Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii.

Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului.

Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării.

Informații de background

Anunțul cu privire la denunțul penal vine la doar câteva minute după un alt comunicat oficial remis de Ministerul Educației și Cercetării:

Anunț important: structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată!

Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate.

Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Vă mulțumim!

Anuntul oficial al Ministerului Educatiei / Foto: Edu.ro

În weekend a apărut pe rețelele de socializare primul anunț fals cu privire la o nouă structură a semestrului al II-lea școlar, în plină epidemie de coronavirus.

Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat pe 28 martie că “ceea ce a tot circulat în această perioadă referitor la structura anului școlar și la modificări care ar fi fost decise deja reprezintă un fals“.

Specialiștii din cadrul Ministerul Educației și Cercetării analizează mai multe variante și foarte curând, în funcție de evoluția situației la nivel național privind pandemia COVID-19, vom transmite oficial datele referitoare la reluarea cursurilor și la situația examenelor naționale“, a declarat atunci Monica Anisie pentru Edupedu.ro.

Amintim că toate școlile și grădinițele sunt închise de pe data de 11 martie 2020 până cel puțin după Paște – potrivit anunțurilor oficiale – pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Edupedu.ro prezintă succint structura oficială a anului școlar 2019-2020 – neschimbată până acum
Semestrul al II-lea (20 săptămâni)

Cursuri:                           Luni, 13 ianuarie 2020 – Vineri, 3 aprilie 2020
Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
Cursuri:                           Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
Vacanţa de vară:           Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021

Ordinul încă aflat în vigoare prevede următoarele excepții la structura anului școlar 2019-2020:

  • pentru clasele a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 29 mai 2020
  • pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 34 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 5 iunie 2020
  • pentru clasele liceale – filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri
Citește și:

 


5 comments
  1. “Ministerul Educației anunță că va face denunț penal” ( cui ? nu se cunoaste autorul) Doamna Ministru, zi-ne si noua (am baiatul in clasa a 8-a) cum va fi examenul, evaluarea nationala ?

  2. Of, tot n-a priceput madam Anisie! Nu-i nimeni pe la PNL expert in comunicare!. PSD va sta la cotitura și va pândi toate scăpările de comunicare ale miniștrilor PNL, și le va specula electoral! Va pune in practica toate manipulările ordinare posibile! Daca nici acum românii nu vor înțelege și vor vota iar PSD, atunci tara asta nu mai are scăpare! Și cum să înțeleagă cu un ministru ca Anisie, o catastrofa la educație la fel de mare precum covidul! Cunoscătorii știu la ce mă refer!

  3. Alta treaba mai bună nu are doamna ministru?
    Să nu mai prosteasca cetățenii.
    Dar pentru declarațiile contradictorii pe care le-a făcut, nu face autodenunt penal?
    Minciună și nerușinare.

  4. Dupa gestul incalificabil,facut in fata invatatoarei , cu presa, de la nivelul unui ministru, parca nu prea mai merg alte declaratii. E chestia de incredere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Există o dorință foarte periculoasă de micșorare a duratei de cursuri, a numărului de ore, a tot ceea ce înseamnă școală” – ministrul Cîmpeanu, pe seama unei petiții cu număr mare de semnături, pentru renunțarea la teze

“Astă-seară am primit o solicitare de la 77.000 de elevi care nu vor nici măcar susținerea tezelor și cumva argumentează, pot să îi înțeleg. Deci există o dorință foarte periculoasă…
Vezi articolul

Ministrul Educației îi amenință cu sancțiune disciplinară pe directorii de școli și grădinițe care nu lasă părinții să intre în incinta unităților de învățământ / Este o dispoziție de ministru, nu o rugăminte

Într-o intervenție la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că a luat legătura cu inspectorii școlari și că va retrimite în această seară “până la ora 18 această…
Vezi articolul

Primarii de municipii acuză Ministerul Educației că încalcă legea când propune ca finanțarea pentru transportul elevilor să fie asigurată de autoritățile locale

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Finanţelor Publice să respecte legislaţia în vigoare privind asigurarea finanţării transportului elevilor în interiorul oraşelor de la bugetul de…
Vezi articolul