BREAKING Școli și grădinițe închise de gripă, în București: 9 școli și grădinițe au cursurile suspendate pentru 3 zile

12.448 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat în urmă cu puțin timp că suspendă cursurile anumitor clase din 9 școli și grădinițe, din cauza numărului de cazuri de gripă înregistrate. Cursurile vor fi suspendate pentru 3 zile, începând de astăzi – 21 ianuarie, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții ISMB. Excepție face Școala Generală nr. 195 din sectorul 3, unde cursurile clasei pregătitoare G au fost suspendate deja de luni și vor fi reluate joi.
  • Amintim că anul trecut, pe 30 ianuarie, Ministerul Sănătății anunța epidemie de gripă în România și preciza ce se întâmpă cu școlile, în epidemie.

Amintim că vineri, 24 ianuarie, elevii au liber de Ziua Unirii Principatelor Române, conform structurii anului școlar 2019-2020.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a emis astăzi, 21 ianuarie 2020, următoarea informare:

“Vă informăm că, având în vedere cazurile de gripă înregistrate, DSP a propus suspendarea cursurilor pentru 3 zile, la următoarele unități:

  • Școala Generală nr. 195, sector 3, clasa pregătitoare G – cursurile au fost suspendat aici de luni
  • Grădinița nr. 116, sector 1, grupa mijlocie 1
  • Școala Generală Pia Brătianu, sector 1, clasa IV G
  • Grădinița nr. 68, Sector 3, integral
  • Școala Generală nr. 172, sector 6, clasa IV F
  • Școala Generală nr. 59, sector 6, clasa IB
  • Școala Generală nr. 206, sector 6, clasa IC
  • Școala Generală nr. 157, sector 6, cls IA
  • Grădinița nr. 210, sect 6, grupa Campionii”

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) au declarat pentru Edupedu.ro că rugămintea, în această perioadă, pe care le-o transmit famililor este de a trimite școlilor și grădinițelor diagnosticul de gripă, atunci când el există.

Odată cu diagnosticul oficial, școlile pot lua măsurile de dezinfectare necesare în aceste cazuri. “Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) știu înainte de școală numărul total de diagnostice, pentru că ei primesc în timp real informația de la spitale și văd dacă există focare de gripă“, însă comunicarea părinți-profesori ajută fiecare școală și grădiniță în parte să ia deciziile care se impun, precizează reprezentanții ISMB, pentru Edupedu.ro.

Principalele semnale de gripă – Febra foarte mare și durerile musculare / Diferența între gripă și răceală

Diagnosticul de gripă îl pune medicul în urma unui exudat nazal prin care determină dacă pacientul are sau nu una din tulpinile de virus gripal.

Există, însă, câteva simptome care diferențiază gripa de o răceală severă:

  • temperatura foarte mare (în jur de 39-40 de grade Celsius)
  • și durerile musculare mari, care dau ceea ce medicii numesc „stare de curbatură” (atunci când ne adunăm corpul de la durere).

Părinții se pot orienta în funcție de semnele de gravitate: o febră care durează mai mult de 48 de ore, tusea seacă, durerea musculară, copilul mai mult zace. Atunci sunt semne că este o stare mai rea ca de obicei, că nu este o simplă răceală sau că îl deranjează gâtul. Viroza este mai agresivă decât în alți ani, mai ales că atacă și persoane foarte tinere”, a explicat pentru Edupedu.ro, în urmă cu an, medicul de familie Valeria Herdea.

Copiii trebuie duși la medicul de familie imediat ce apar astfel de simptome pentru a determina exact ce virus le-a declanșat.

Medicii reamintesc că, la gripa virală, antibioticul nu rezolvă nimic, fiind un medicament care atacă bacterii, nu viruși.

Informatii despre gripa
Anul trecut, epidemia de gripă a fost declarată pe 30 ianuarie 2019

Iarna trecută au murit 199 de oameni din cauza gripei. Epidemia de gripă a fost declarată oficial în 30 ianuarie 2019, iar ultimul deces a fost înregistrat în 3 mai.

Ministrul Educației de anul trecut, Ecaterina Andronescu, a decis să închidă toate școlile pe 25 ianuarie, în toată țara, din cauza răspândirii gripei. Detalii aici

Citește și:

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2027. Noțiunile de limbă română și matematică de la unica probă scrisă vor avea o pondere de 40-50% și până la 60% împreună cu geografia și istoria, propune ministrul Educației

Ministrul Educației a făcut declarații de presă miercuri, după ce în ședința de Guvern au fost prezentate, în primă lectură, proiectele legilor Educației – Proiectul de lege pentru Învățământul Preuniversitar și Proiectul…
Vezi articolul

Andreas Schleicher, expert OECD: Meseria de profesor trebuie să fie și atractivă intelectual, nu doar financiar / Germania, țară cu cele mai mari salarii din OECD, se confruntă cu aceeași lipsă de personal didactic pe care o vedem în România

“Nu doar salariile trebuie să conteze atunci când vorbim de atractivitatea meseriei de profesor”, a subliniat Andreas Schleicher, expert OECD, în cadrul unei dezbateri privind rezultatele PISA 2022 pentru România,…
Vezi articolul
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică

Fondurile alocate pentru grădinițe sunt mai mici decât cele din 2019, conform proiectului de buget 2021, avertizează World Vision România: „Aici se pun bazele educației, alocarea pentru învățământul preșcolar şi primar trebuie substanțial crescută”

Majorarea bugetului alocat educației este solicitată de Fundația World Vision România, care avertizează asupra pericolului pe care fondurile insuficiente alocate acestui domeniu în 2021 îl prezintă asupra elevilor din România,…
Vezi articolul

Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor,…
Vezi articolul