Ce se întâmplă cu împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie. Simon Parker, expert britanic stabilit în România: Sfatul meu pentru elevi este să nu mai încerce să-și trimită aplicațiile, până când nu se face un anunț

1.830 de vizualizări
Foto: Pixabay

În contextul suspendării depunerii de aplicații pentru împrumuturile de studii în Marea Britanie, Edupedu.ro a vorbit despre opțiunile elevilor români, cu un expert britanic stabilit în România și care îi ajută pe tinerii din țara noastră să intre la cele mai prestigioase universități britanice. Simon Parker de la Albion International Study, care a trimis sute de elevi români la Oxford, Cambridge, LSE, King’s College și alte universități, spune că tinerii trebuie doar să aștepte câteva zile fiindcă o soluție urmează să fie comunicată de autoritățile britanice la data de 1 aprilie.

„Formularele pentru a aplica la împrumutul de student au fost postate de guvernul britanic pe pagina Student Finance la mijlocul lunii februarie, la fel ca în anii trecuți, deci înainte să se răspândească noul coronavirus în toată lumea. Până acum, sistemul era unul destul de simplu: studenții completau formularul EU20n la care adăugau datele de contact ale unei persoane cu statut academic sau profesional în domeniul în care aplică și care poate confirma că documentele de identificare ale elevului sunt reale. Cele trei documente sunt trimise apoi, într-un singur plic, către Students Loans Company, în Darlington, prin Poșta Română sau prin curier. Reprezentanții companiei verifică documentele primite și apoi trimit o scrisoare elevului pentru a confirma acordarea împrumutului sau pentru a cere informații suplimentare de la el”, a explicat Simon Parker pentru Edupedu.ro.

Procesul de aplicare pentru împrumuturi era, astfel, în plină desfășurare atunci când pandemia de coronavirus s-a extins și în Europa, paralizând traficul aerian și transportul.

„Problema anul acesta a fost că de pe 18 martie, nu s-a mai putut trimite nicio scrisoare din România spre Marea Britanie. Am discutat cu membrii echipei care se ocupă de aplicațiile cetățenilor europeni ca să le comunic problema, iar ei mi-ar spus că deja caută soluții. Mai exact, vor să le permită elevilor din UE să aplice online, dar e puțin probabil ca o măsură concretă să fie comunicată înainte de 1 aprilie. Cel mai probabil, vor anunța decizia pe pagina de Facebook a Student Finance England și pe site-ul Student Room”, a explicat Parker.

Din cauza aceasta, profesorul britanic îi sfătuiește pe elevii români să nu mai trimită, momentan, nicio scrisoare către Marea Britanie și să aștepte decizia pe care o va comunica Student Loans Company.

„Sfatul meu pentru elevi este să nu mai încerce să-și trimită aplicațiile până când nu se face un anunț. Dacă le-au trimis deja și nu au primit încă o confirmare, atunci îi sfătuiesc să sune echipa de la Student Loans Company, departamentul pentru studenții UE, la numărul de telefon 0044 141 243 3570. Reprezentanții companiei o să-i ajute imediat și le pot confirma dacă au primit sau nu aplicațiile lor”, a mai spus Simon Parker.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David: Ordinul ce obligă universitățile să verifice toate tezele de doctorat de după 1990 nu oferă “un câștig clar” / Tezele persoanelor cu funcții publice “ar trebui verificate cu prioritate”

Ordinul de ministru ca universitățile din România să verifice toate tezele de doctorat susținute după 1990 “nu are cum să ajute” și chiar poate afecta imaginea internațională a universităților de…
Vezi articolul

Formarea a cel puțin 20.000 de profesori, premii pentru cadrele didactice care dezvoltă nivelul de educație financiară a elevilor, introducerea elementelor de educație financiară în curriculumul național, propuneri prevăzute în Strategia de Educație Financiară pusă în dezbatere publică

Formarea a cel puțin 20.000 de profesori prin programe față în față și online și oferirea de premii pentru a recunoaște și a recompensa cadrele didactice care dezvoltă nivelul de…
Vezi articolul