Cercetătorii cer Guvernului să crească dramatic numărul de testări rapide pentru a ține epidemia de coronavirus sub control: “Peste 2-3 săptămâni va fi prea târziu”

292 de vizualizări
dezinfectant eficient împotriva Covid-19
Foto: Pixabay.com
Doi cercetători români cer guvernului să înceapă o campanie agresivă de testare a populației cu teste rapide, după modelul din Coreea de Sud, pentru a putea ține sub control răspândirea rapidă a epidemiei de coronavirus. Valentin Pârvu și Mihaela Pârvu arată că România mai are o fereastră de oportunitate extrem de mică, de doar 2-3 săptămâni, înainte ca situația să scape de sub control, ca în Italia și Spania. Cei doi arată că sunt gata să facă un proiect pilot în Sibiu cu teste rapide și explică modul în care poate fi folosită această tehnologe.

Articolul integral remis redacției G4Media.ro de Valentin Pârvu și Mihaela Pârvu:

”Guvernul taraganeaza folosirea unor teste deja existente (pe langa PCR) din cauza neintelegerii statistice a problemelor. Incercam sa ajungem la urechile decidentilor. Ne ajutati? Sunati oricand.”

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă a asociației cercetătorilor Ad Astra, care salută decizia guvernului de a adopta un memorandum pentru un instrument de sprijin pentru finanțarea cercetării și se oferă să ajute autoritățile

Asociația cercetătorilor Ad Astra salută, într-o scrisoare deschisă emisă vineri, decizia guvernului de a adopta, în ședința de guvern de săptămâna trecută, un memorandum privind utilizarea instrumentului Policy Support Facility…
Vezi articolul

Lobby-ul universităților europene: Planul UE de refacere economică, de 750 de miliarde de euro, “neglijează cercetarea” deși pandemia a dovedit că aceasta e esențială

Pachetul fără precedent al Uniunii Europene pentru refacerea economică post-pandemie, anunțat săptămâna trecută de Comisia Europeană, a dezamăgit lobby-ul mediului universitar, potrivit Times Higher Education. Aceste organizații reprezentative pentru sector…
Vezi articolul

România să devină producător european de cipuri prin crearea unui “ecosistem național în microelectronică” – propunerea unui grup de lucru sub egida Academiei Române, ce reunește profesori, cercetători și reprezentanți ai industriei

Poziționarea rapidă a României drept producător european de cipuri și componente microelectronice pentru tehnologii avansate este susținută de cercetători ai Academiei Române, profesori universitari și reprezentanți ai industriei. Reuniți într-un…
Vezi articolul

Marian Preda, rectorul Universității din București, despre prezența sa în comisiile care aleg membrii CNADTCU: Eu sunt acolo tocmai pentru a preveni formarea unei comisii în care să nu fie reprezentate cele mai bune universități

Marian Preda, rectorul Universității din București și unul dintre cei 12 rectori care vor să numească membrii CNATDCU, a declarat pentru Edupedu.ro că dacă Ministerul Educației vrea să le interzică…
Vezi articolul