Cunoscut epidemiolog american implicat în eradicarea definitivă a variolei pledează astăzi pentru testarea aleatorie, masivă a populației pentru coronavirus: Fără ea, vedem doar vârful aisbergului, șeptimea de deasupra apei

3.556 de vizualizări
Epidemiologul Larry Brilliant / Sursa: Captura Youtube-RetroReport
Testarea aleatorie de coronavirus în rândul populației, nu doar testarea masivă, este esențială în combaterea actualei pandemii, arată un cunoscut epidemiolog, Larry Brilliant, care a contribuit la eforturile Organizației Mondiale a Sănătății în eradicarea definitivă a variolei în anii ’70 și în combaterea poliomielitei.

Într-un interviu acordat publicației Wired, el arată că testarea aleatorie este unul dintre cei trei pași pe care trebuie să îi parcurgă o acțiune de succes împotriva Covid-19.

Testele ar produce o diferență palpabilă. Ar trebui să testăm un eșantion ales în mod aleator, să vedem unde este virusul cu adevărat. Pentru că nu știm acest lucru. Poate că [statul american] Mississippi nu raportează niciun caz pentru că nu a căutat. De unde să știe ei? Poate că Zimbabwe raportează zero cazuri pentru că nu au capacitate de testare, nu pentru că nu au virusul. E nevoie de ceva care arată a test de sarcină, pe care să poți să-l faci acasă“, afirmă Brilliant în interviul pentru Wired.

De ce e importantă testarea aleatorie? Potrivit lui Brilliant, “lumea nu va începe să arate nomal înainte să se petreacă trei lucruri. Primul – să ne dăm seama dacă distribuția acestui virus arată ca un aisberg, anume cu doar o șeptime din volum deasupra apei, sau ca o piramidă, unde vedem totul. Dacă ce vedem acum este doar o șeptime din actuala răspândire, pentru că nu testăm suficient sau pur și simplu nu vedem, atunci suferința va fi mare.

În al doilea rând“, continuă el pașii spre normalizarea situației, “e nevoie de un tratament care să funcționeze, un vaccin sau un antiviral. Iar în al treilea rând, poate cel mai important, vedem că un număr foarte mare de oameni – în special asistente medicale, doctori, polițiști, pompieri, profesori care vor fi contactat boala – devin imuni și îi testăm să fim siguri că nu mai sunt infecțioși.

Citește interviul integral pe Wired.com 

Vezi și – Un documentar despre rolul acțiunilor masive de testare și vaccinare în cazuri precum variola și poliomielita, în care Larry Brilliant s-a implicat activ:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Cea mai mare rată de promovare la Bac din ultimii 13 ani, cu cea mai mică generație de participanți din ultimii 30 de ani / Peste 91 de mii de tineri au luat diploma după ce 46 de mii de note au fost modificate de contestații

Numărul candidaților promovați la Bacalaureat 2022 este de 91.332, cu 2.741 de candidați mai mult decât anul trecut, potrivit Ministerului Educației. Este al doilea cel mai mare număr de elevi cu…
Vezi articolul

INTERVIU Dacian Dragoș, președintele Consiliului Național de Etică și al comisiei de etică de la Babeș-Bolyai, despre verificarea tezei de doctorat a ministrului Cîmpeanu: Tezele vechi nu pot fi verificate concludent prin softuri antiplagiat / “Singura rezolvare a oricăror dubii ar fi fost publicarea integrală a tezei, undeva unde oricine să o poată consulta”

Verificarea tezelor de doctorat mai vechi, precum cea a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, susținută în anul 2000, nu poate fi făcută prin softuri anti-plagiat într-o manieră în care “să tragi…
Vezi articolul

Elevii din țară ar avea nevoie, în medie, de peste doi ani de școlarizare suplimentară pentru a elimina decalajul de învățare față de București-Ilfov – raport Banca Mondială / Situația din educație și migrația – cauze pentru deficiențele majore în domeniul competențelor cerute pe piața muncii

Educația este prezentată, într-un raport actualizat al Băncii Mondiale, ca sursă a inegalităților considerabile din societatea românească și pentru deficitul de lucrători calificați în numeroase domenii – probleme descrise drept…
Vezi articolul

Expertul în etică Marian Popescu, Universitatea din București, despre cazul de plagiat al ministrului Lucian Bode: În plagiat nu contează procentul, ci fapta, “teza nu este în regulă” / Comisia a operat cu o “definiție incompletă” a plagiatului și nu poate stabili intenția de plagiat pentru că nu a analizat în profunzime toată teza

“În plagiat nu contează procentul, ci fapta”, arată expertul în etică academică Marian Popescu, profesor la Universitatea din București, în legătură cu teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian…
Vezi articolul
Dragos Iliescu / Foto: Facebook

Psihologul Dragoș Iliescu, despre transformarea profesorilor în funcționari publici: Profesorii sunt supuși unor riscuri psihosociale masive. Dar noile generații au arme teribile pentru a lupta împotriva oricărui lucru care li se impune

“Profesorii sunt o categorie de angajați care este supusă unor riscuri psihosociale masive”, iar agresivitatea exprimată față de ei este doar cel mai vizibil risc cu care se confruntă, avertizează…
Vezi articolul