Din peste 182.000 de elevi care sunt astăzi clasa a VIII-a, 87.000 vor avea locuri la admitere în licee teoretice și economice. Restul vor ajunge în învățământul profesional – proiect

5.728 de vizualizări
Foto: Pexels.com
În clasa a VIII-a sunt înscriși în acest an circa 182.000 de elevi, potrivit centralizării făcute de ministerul Educației anul trecut pentru elevii de clasa a VII-a. Majoritatea absolvenților de 8 clase, adică peste 95.000, vor merge în învățământul profesional și tehnic, potrivit proiectului de hotărâre de guvern privind cifra de școlarizare prezentat de ministerul educației.

La învățământul profesional și tehnic, cifra de școlarizare din proiect este de 96.776 de locuri, a anunțat secretarul de stat Luminița Barcari pentru HotNews.ro, spunând că este „o eroare materialăanexa publicată inițial cu cifra de școlarizare mai mică cu 5.000 de locuri la învățământ profesional, semnalată de Edupedu.ro.

„Sa strecurat o eroare materială într-o anexă, care va fi înlocuită, asta e, se mai întâmplă și la noi”, a spus secretarul de stat.

Cifrele de școlarizare anunțate de Barcari:

  • învățământ profesional – 2019: 41.543 de elevi, 2020: 49.381 (+7.838 de locuri)
    • din care învățământ profesional dual – 2019: 6.823 de elevi, 2020: 8.888 (+2.065)
  • învățământul liceal tehnic – 2019: 44.865 de elevi, 2020: 47.395 (+2.530)

În consecință, dacă la liceele teoretice și economice, plus colegiile naționale numărul de locuri care se pot ocupa este de circa 87.000, numărul elevilor care vor ajunge în vară la școlile și liceele profesionale depășește 95.000.

Descarcă de aici proiectul de HG cu cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021

(* varianta valabilă astăzi, 6 martie; documentul inițial a fost schimbat de Minister, după ce Edupedu.ro a semnalat că acela conține o alocare pentru profesional mai mică decât cea anunțată de ministru)

Proiectul de Hotarare de Guvern cu cifrele de scolarizare pentru 2020-2021


FOTO: Freepik.com

Citește și:

 

 

 


2 comments
  1. De ce nu se tine cont și de rezultatele de la Bacalaureat din august în fundamentarea cifrei de școlarizare?
    Învățământul profesional a pierdut foarte mult din importanță în ultimii 10 ani.
    Mai bine s-ar face clase de liceu tehnic și de servicii.
    Elevii învață și carte și meserie. La școlile profesionale se învață prea puțină meserie și de carte …….

  2. Sistemul de educatie romanesc este BOLNAV si TICALOS !!!

    Nu este educatie ci ocuparea timpului !!!
    Nu exista notiunea de ORIENTAREA PROFESIONALA !

    Toti copii se inghesuie la inv superior pentru un carton !
    Cartoanele nu au valoare !!!

    Mergeti la FB Marian STAS si veti gasi solutia !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rebusuri matematice, probleme practice și activități de literație, printre recomandările ISMB pe care profesorii de matematică să le aplice la clasele a VIII-a până la Evaluarea Națională 2024 / Rezultatele simulării, pe sectoare

Elevii de clasa a VIII-a ar trebui să-și dezvolte capacitatea de a înțelege o cerințele prin activități de literație sau să rezolve rebusuri matematice “pentru a facilita fixarea definițiilor”, recomandă…
Vezi articolul

Admitere la liceu 2023. Până pe 8 mai, școlile vor actualiza datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în aplicația informatică SIIIR, potrivit Inspectoratului Școlar Mureș / Broșura cu locurile la liceu va fi publicată săptămâna viitoare

Până pe 8 mai, școlile vor actualiza datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar…
Vezi articolul

DOCUMENT Simulările Bacalaureat 2022 și Evaluarea Națională 2022 încep la ora 9:00, elevii intră în clasă până la 08:30. Notele se înregistrează în Sistemul Informatic, dar se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului

Simulările examenelor naționale încep pe 28 martie în acest an, cu elevii de clasa a XII-a, iar Ministerul Educației a aprobat procedura pe care școlile și elevii trebuie să o…
Vezi articolul