Educația în România are viitor prin profesorii MERITO

1.571 de vizualizări
“Ediția a IV-a a Galei MERITO a avut loc miercuri, 13 martie 2019, și s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, pentru al doilea an consecutiv. Peste 250 de antreprenori și manageri de top din Romanian Business Leaders (RBL) au recunoscut bunele practici ale 12 dascăli-model din sistemul preuniversitar de învățământ”, anunță organizatorii, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Prezent la eveniment, președintele Klaus Iohannis a transmis comunității de profesori următorul mesaj: „Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezintă esența acestei profesii de care, recunosc, sunt încă puternic atașat și care este foarte importantă pentru viitorul societății noastre. Pe parcursul mandatului de Președinte, am adus în atenția opiniei publice o serie de teme din zona învățământului, reunite în cadrul Proiectului «România Educată». În orice discuție despre îmbunătățirea calității procesului educațional, cadrele didactice trebuie privite ca un partener-cheie și nu ca un actor pasiv, supus dispozițiilor sau deciziilor statului de la nivel central. Cea mai bună dovadă sunt chiar cele, până acum, trei – și de astăzi patru – generații de profesori «MERITO».

Din 2016, comunitatea RBL a premiat 43 de dascăli-model din România, care interacționează cu peste 6.500 de elevi, profesori și părinți, în medie, în fiecare an.

Comunicatul MERITO:

“Cei 12 profesori care se alătură din acest an comunității MERITO sunt unici prin tehnicile și metodele pe care le folosesc la clasă și au în comun dragostea și responsabilitatea cu care modelează viitoarele generații de adulți români.

Profesorii MERITO 2019 sunt:
  • Alina Simona Hoară, Liceul de Artă Sibiu, Sibiu; Anca Evelina Cîrligeanu, Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Constanța; Andrada-Oana Mazilu, Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Timișoara; Petru-Bogdan Raţiu, Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”, Târgu Mureș; Dan Voiculescu, Colegiul Național “Costache Negri”, Galați; Elisabeta Daniela Păcuraru, Școala Gimnazială Eșelnița, județ Mehedinți; Ioana-Steluţa Manea, Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, Techirghiol; Mircea Nistor, Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu”, Hunedoara; Melania Tatiana Cauni, Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, Baia Mare; Coziana Andreea Zaharia, Școala Gimnazială “Ionel Teodoreanu”, București; Antoneta Împuşcatu, primul Director MERITO, Școala Gimnazială “Ion Creangă”, comuna I.C. Brătianu, județ Tulcea; Adina-Maria Jurcă, Educatorul MERITO – Grădinița “Liviu Rebreanu”, Miercurea Ciuc.

Broşura MERITO surprinde esenţa poveştilor laureaţilor MERITO 2019. Câteva dintre motivele pentru care aceşti profesori au fost recunoscuţi, provenite chiar de la elevii lor, sunt redate aici.

Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României. Antreprenorii și managerii din RBL lucrează împreună cu profesorii în comunități regionale și locale MERITO ca să ducă mai departe în sistemul de educație tehnicile și modelele predare, prin ateliere tematice și printr-o platformă online. Misiunea MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o face din nou dezirabilă pentru tineri și admirată în societate.

Informații complete despre cine sunt, ce fac și metodele de predare ale celor 43 de profesori MERITO și recomandări de profesori valoroși pentru ediția Galei MERITO din 2020, direct pe www.merito.ro.

RBLSummit 2019 continuă astăzi, cu sesiunile plenare de educaţie şi tehnologie, urmând ca după-amiază să desfăşurăm sesiuni de lucru pe cele 8 proiecte RBL, pe direcţiile antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare.


Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBLS este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii”.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministra Ligia Deca anunță stagii pe egalitate de gen, educație incluzivă, lupta împotriva abandonului școlar împreună cu ministrul francez al Educației, Pap Ndaiye / Anunțul vine după ce BOR a acuzat că ideologia de gen a fost propusă „fără discernământ” în legile învățământului

Miniștrii român și francez ai educației anunță într-un comunicat de presă comun organizarea de cursuri de formare, seminarii în special în zona educației incluzive, a luptei împotriva abandonului școlar, a…
Vezi articolul

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO Oră de chimie cu experiment în clasă și explicații pregătitoare sau suplimentare în „laboratorul virtual” de pe tabla interactivă, într-o școală din mediul rural / Profesorul Liviu Popovici: Sper din tot sufletul ca rezultatele, pe viitor, să se vadă în acest tip de educație sub formă digitală

Experimentele de la orele de științe, realizate practic, în timpul cursurilor, de către profesori, de multe ori cu ajutorul și implicarea elevilor, sunt cele care contribuie cel mai mult la…
Vezi articolul