Programul Cornul și laptele lipsește din multe școli, deși are ca obiectiv reducerea abandonului școlar – Consiliul Elevilor

519 vizualizări
Elevii din România sunt lăsați fără lapte și corn, atrage atenția Consiliul Național al Elevilor. “Deși consiliile județene au sarcina de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului ‘Laptele și cornul’, ce face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului școlar”, unele autorități județene “tergiversează” întregul proces, arată CNE.

Elevii amintesc că abandonul școlar este în prezent de aproape 19%, iar ținta europeană este de a-l reduce la sub 10% până în anul 2020.

Dintre autoritățile județene incompetente, le enumerăm pe cele din: Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea. Pentru ca nepăsarea acestora să fie amplificată, din informațiile pe care le deținem, în unele zone distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea școlilor”, se arată în comunicatul Consiliului Național al Elevilor (CNE).

Consiliul Elevilor “se declară dezamăgit de greva transportatorilor din data de 11 octombrie, având în vedere numărul ridicat de elevi care sunt nevoiți să facă naveta zilnic, între domiciliu și unitatea de învățământ. Punem sub semnul întrebării legitimitatea intereselor din spatele acestei acțiuni și solicităm patronatelor din domeniu să ia în calcul interesul suprem al beneficiarilor primari ai educației. Cel puțin câteva sute de elevi nu au participat în ziua de joi la cursurile școlare, din cauza incertitudinii privind circularea mijloacelor de transport în comun”.

Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor, a declarat că “elevilor le sunt puse piedici chiar de către cei care ar trebui să le faciliteze accesul la educație. Atragem atenția asupra faptului că unele consilii județene sunt foarte consecvente în a întârzia cu atribuirea contractelor pentru programul <<Laptele și cornul>>, unele dintre acestea reușind să repete performanța de a tărăgăna distribuirea alimentelor câteva luni de la începutul anului școlar.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decizia conducerii Universității din București de a condiționa participarea la examene cu prezență fizică de certificatul Covid sau test negativ, suspendată de Tribunalul București / UPDATE Universitatea va face recurs, soluția vizează doar anumiți studenți

Tribunalul București a admis, marți, cererea unui grup de studenți de a suspenda o decizie a conducerii Universității din București, adoptată la sfârșitul lunii trecute, prin care se stabilea că…
Vezi articolul

Alexandru Rafila, despre începerea școlii: Simulările trebuie să înceapă de acum / Copiii din aceeaşi clasă trebuie să fie colegi, să discute unul cu celălalt, e nevoie de prezența profesorului / Să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete / Școlile cu un număr mic de elevi pot avea program normal

Simulările pentru anul școlar care va începe la 14 septembrie ar trebui să înceapă de acum, iar o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi, spune profesorul Alexandru Rafila,…
Vezi articolul
cel mai bun profesor din lume

VIDEO Câștigătorul premiului pentru cel mai bun profesor din lume a împărțit milionul de euro cu ceilalți finaliști din competiție. „Este important să simtă că societatea înțelege valoarea muncii lor și nu cred că există cel mai bun, suntem la fel”

Un profesor de la o școală dintr-un sat din India, lăudat pentru îmbunătățirea educației din comunitate, a câștigat premiul Global Teacher din acest an în valoare de un milion de…
Vezi articolul