Profesorii, interzis la meditații pentru elevii de la clasele unde predau

405 vizualizări
Valentin Popa / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
Valentin Popa / Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Noul Cod de etică din învățământul preuniversitar le interzice profesorilor să dea meditațiilor propriilor elevi, a declarat miercuri Valentin Popa, fostul ministru al Educației, citat de Agerpres. El a spus că noul Cod de etică a fost aprobat de el prin ordin, ordin care nu a fost însă publicat până acum nici în Monitorul Oficial, nici pe site-ul Ministerului Educației.

 

“Evident că este o activitate care poate fi desfăşurată, doar să fie fiscalizată. Sigur, nu meditaţii la propriii elevi. Evident. În Codul de etică este această prevedere, că nu pot să facă meditaţii cu elevii de la clasă”, a spus Popa, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Ministerului Educaţiei.

 

Potrivit fostului ministru, prin ordinul 4831/2018 a fost aprobat Codul de etică pentru învăţământul preuniversitar, care funcţionează ca un “contract moral” între părinţi, elevi şi personalul din şcoli, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic. Codul cuprinde formularea explicită a idealurilor, principiilor şi normelor morale pe care consimt să le respecte personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic.

Foto: Fostul ministru, Valentin Popa (InquamPhotos / Octav Ganea)


1 comment
  1. Aha… inteleg ca trebuie sa cautam meditatori si sa platim pentru ca la scoala nu se mai pot face meditatii? Interesant! Oare cum se vor descurca parintii care nu isi permit asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Structura anului școlar 2019-2020 – Semestrul al II-lea să înceapă după vacanța de iarnă sau o vacanță mai scurtă – printre planurile ministrului Educației

Structura anului școlar 2019-2020 aduce modificări față de structura acestui an, a anunțat Ecaterina Andronescu. Semestrul al II-lea să înceapă imediat după vacanța de iarnă, iar examenele din vară –…
Vezi articolul

Ministrul francez al Educației condamnă cyberbullying-ul și fenomenul pornit pe TikTok împotriva elevilor de clasa a VI-a născuți în 2010. Jean – Michel Blanquer: Este complet prostesc, este împotriva valorilor noastre. Ceea ce va conta sunt valorile fraternității și nu prostia!

Copiii din Franța născuți în anul 2010 (cei de 10-11 ani) sunt, zilele acestea, victimele unui fenomen de cyberbullying: haștagul “#anti2010” de pe rețeaua de socializare și videoclipuri scurte TikTok…
Vezi articolul