Medicul Mihai Craiu, în contextul epidemiei COVID-19: Cu un copil mic ieșim pe balcon, sau la geam, sau doar în curtea proprie

58.734 de vizualizări
Mihai Craiu
Foto: Facebook.com / Mihai Craiu
“Dragi părinți, după ce veți parcurge acest articol, este posibil să recunoașteți că ați avut ideea că o plimbare până în parc sau în jurul cartierului ar fi binevenită, acum, când este din nou vreme însorită. Răspunsul experților este unul foarte clar – pentru moment nu mergem cu copiii în parc, la leagăne sau în alte zone comune cu alți copii”, transmite medicul pediatru Mihai Craiu. “Stați în balcon sau DOAR în curtea proprie. Acum nu e momentul să vă riscați viața și sănătatea pentru că ați citit un mit prostesc”, spune acesta.

Într-un mesaj publicat pe Spitalul Virtual pentru Copii, platformă de educație pentru sănătate inițiată de Mihai Craiu, acesta atrage atenția că motivul pentru care copiii nu trebuie scoși afară în plină epidemie de coronavirus este următorul “nu este clar câtă vreme înainte de apariția simptomelor de boală COVID-19 este contagios un copil infectat“. “Poate să pară perfect normal un copil infectat cu SARS-CoV-2 și să transmită boala și altor copii în tot acest timp cât este aparent sănătos”, a continuat medicul pediatru.

MESAJ DE LUAT ACASAcu un copil mic ieșim pe balcon, sau la geam, sau în curte, daca stam singuri la casă. NU MERGEM în spații de joacă comune“, spune Mihai Craiu.

În cadrul unei alte postări, medicul pediatru a demontat Mitul răspândit recent în online potrivit căruia statul în casă ar afecta imunitatea.

MESAJ DE LUAT ACASA – izolarea la domiciliu NU afectează nimic, și în nici un caz imunitatea! Mâncați normal, jucați-vă cu copiii, stați în balcon sau DOAR în curtea proprie. Acum nu e momentul să vă riscați viața și sănătatea pentru că ați citit un mit prostesc.”, spune medicul.

Mihai Craiu este medic primar pediatru, a absolvit studiile medicale la Facultatea de Medicină din București, lucrează de 30 de ani “în același spital, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului”, și este profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

În 2017, Craiu a lansat proiectul Spitalul Virtual pentru Copii, prin care le oferă părinților și colegilor medici/asistenți o platformă pentru discutarea temelor de sănătate în pediatrie, cea mai importantă fiind vaccinarea, bazându-se pe informații și dovezi din surse reputate. Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat anul trecut pe Mihai Craiu “erou al vaccinării” (sursa și detalii).

 

 

 


2 comments
  1. Sunt sau nu ok plimbarile in aer liber, asta insemnand ca este un singur parinte cu copilul, nu se opresc sa socializeze cu nimeni…doar se plimba 10 minite o data pe saptamana in jurul blocului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Dacă sunt elevă în clasa x și din prima zi de școală m-am așezat în banca a treia de la fereastră, acolo voi sta până se sfârșește semestrul întâi”, spune ministrul Educației care anunță că laboratoarele vor fi evitate

Ministrul Educației a explicat principiul după care elevii trebuie să se ghideze la școală, pentru a limita cât mai mult deplasarea între clase și în interiorul clasei, între bănci. Monica…
Vezi articolul

DOCUMENTE Ghidul pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare a fost lansat în consultare publică / Cu cel mult 250.000 euro se poate dota o grădiniță comunitară pentru 40 de copii. Tablete pentru copii și realitate virtuală augmentată, printre prevederi

Ministerul Educației lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, potrivit…
Vezi articolul

De ce a propus Președinția activități „verzi” în Școala Altfel, desființată din noiembrie 2021? Ligia Deca: S-a întâmplat după ce grupul de lucru a finalizat draftul de raport / Înainte de 2025 vom vedea primele școli verzi

Primele școli verzi, în România, vor apărea până în anul 2025, a spus Ligia Deca, consilier de stat în cadrul Departamentului de Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, la Radio…
Vezi articolul