Monica Anisie, ministrul Educației: Vom face publice 7.000 de teze de doctorat. Am aprobat metodologia de evaluare a școlilor doctorale

8.334 de vizualizări
Ministrul Educației anunță că a aprobat metodologia de evaluare a școlilor doctorale, care “va fi publicată în curând în Monitorul Oficial”. “În 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să înceapă această evaluare de către ARACIS”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea TV. În ceea ce privește publicarea tezelor de doctorat, ministrul a afirmat că “legea educației prevede că aceste teze de doctorat sunt publice, ca atare trebuie să punem în aplicare și această prevedere a legii”.

“Am solicitat UEFISCDI să începem să facem publice aceste teze de doctorat. Avem în format electronic în acest moment în cadrul registrului peste 7.000 de teze de doctorat pe care în curând Ministerul Educației le va pune în mod transparent și le vom face publice. Vor fi la dispoziția publicului”, a precizat Anisie.

De remarcat că obligativitatea publicării transparente a tezelor de doctorat nu apare și în metodologia de evaluare a școlilor doctorale, deși universitățile au trecut prin zeci de scandaluri de plagiat tocmai la nivelul doctoratelor.

Ministrul Educației, Monica Anisie, despre evaluarea școlilor doctorale:
  • Am publicat în consultare publică un proiect de metodologie a evaluării școlilor doctorale, dar acea consultare publică s-a încheiat și am și aprobat această metodologie, cred că va fi publicată în curând în Monitorul Oficial.
  • Și această metodologie vine cu schimbări, adică am dat termene clare să se facă această evaluare. Trebuie să conferim încredere și să facem această evaluare a școlilor doctorale ce nu s-a făcut până acum.
  • Din 2011 legea prevede această evaluare și iată că suntem în 2020 și nu s-a făcut. În 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să înceapă această evaluare de către ARACIS.
  • Vom avea o imagine corectă a acestor școli doctorale, a acestor instituții organizatoare de studii de doctorat și tot ca o noutate am introdus și evaluarea cu evaluatori externi. Deci vom avea nu nu mai o evaluare corectă, dar și obiectivă.
  • Fiecare școală doctorală trebuie să își realizeze raportul de autoevaluare atât în limba română, cât și în limba engleză.
  • Sunt 55 de instituții organizatoare de studii universitare de doctorat, 4 sunt particulare, una este Academia Română. Sunt 214 școli doctorale și peste 400 de domenii de doctorat.
  • În ceea ce privește numărul de programe de studii, sunt peste 21.000. Fiecare student reprezintă un program de studii de doctorat, deci avem peste 21.000.
  • Legea educației prevede că aceste teze de doctorat sunt publice, ca atare trebuie să punem în aplicare și această prevedere a legii. Am solicitat UEFISCDI să începem să facem publice aceste teze de doctorat. Avem în format electronic în acest moment în cadrul registrului peste 7.000 de teze de doctorat pe care în curand Ministerul Educației le va pune în mod transparent și le vom face publice. Vor fi la dispoziția publicului.

 

 


3 comments
  1. Aștept de opt luni să primesc confirmarea titlului de doctor…de opt luni!!! Și asta după o muncă de șase ani și ceva (fără să mai intru în alte detalii)! Alții primesc răspuns după trei luni!!! Este inadmisibil! În funcție de ce criterii unii primesc acea confirmare/ validare mai repede? Nu ar trebui ca timpul de așteptare să fie același pentru toți? Am sunat la București. Mi s-a spus că ar fi trebuit să primesc deja un răspuns, că acea comisie care se ocupă de evaluarea tezei mele a depășit timpul alocat, dar tot ceea ce se poate face este să îi anunțe că au “restanțe”! Iar eu? Să aștept! Cum e posibil? Am vrut doar să trag un semnal de alarmă. Poate va conta pentru cineva. Poate, la un moment dat se va face ceva în acest sens.

  2. Daca ARACIS-ul de azi va face evaluarea scolilor doctorale, va puteti sterge la fund cu ea! E suficient sa vezi ce impostori populeaza aceste agentii. Vor acredita toate scolile doctorale impostorii din ARACIS! Desfiintati-l! La fel in cazul CNATDCU si ARACIP!

    1. Toate tezele de doctorat ale memebrilor din ARACIS, CNATDCU si ARACIP trebuie sa fie publicate impreuna cu raportul de originalitate, aceasta cerinta este valabila si pentru functia de rector, prorector, decan, prodecan sau de director in invatamantul preuniversitar. Un moment zero, indiferent cand a fost sustinuta teza. In preuniversitar este o avalansa uriasa de doctorate pentru gradul I. Sistemul de educatie este capusat cu impostori intr-o proportie uriasa, prea putini sunt cei care vor sa faca curatenie generala in propria ograda, au tolerat si incurajat plagiatul cei care au girat tezele si scolile doctorale – industria tezelor de doctorat merge ca unsa sub tutela rectorilor corupti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SRI anunță că Politehnica București formează din toamna aceasta ingineri care vor lucra în Serviciul Român de Informații. Costoiu, rectorul Politehnica: Sunt în jur de 10 locuri, la Automatică și la Telecomunicații

Serviciul Român de Informații anunță că, “din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în SRI”. Contactat de Edupedu.ro, rectorul Politehnica București a declarat…
Vezi articolul

UPDATE VIDEO Ministrul Cercetării și Digitalizării a ațipit de mai multe ori în timpul unei conferințe de presă. „Am avut o zi grea, iar dimineață m-am trezit la 5” / Oficialul și-a cerut scuze

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a ațipit de mai multe ori la o conferință de presă care a avut loc joi, la Sibiu, relatează publicația locală sibiuinimagini.ro, citată de Digi24…
Vezi articolul

Biziday: Ministrul de Interne din Marea Britanie cere revizuirea sistemului de acordare a vizelor pentru studenții străini, despre care spune că a devenit mai des o metodă de imigrare decât una de atragere a valorilor

Ministrul de Interne al Marii Britanii a declarat că studenții internaționali ar putea „submina integritatea și calitatea sistemului universitar britanic”, folosindu-se de cursurile universitare ca de o „modalitate ieftină” de…
Vezi articolul