Nelu Tătaru: Vom testa pentru coronavirus şi locuitorii din celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş

3.064 de vizualizări
FOTO: gov.ro
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureştiul şi se va face în etape, în primul rând fiind vizat personalul medical, potrivit News.ro, care citează Digi24.

“S-au primit 15 aparate Real Time PCR care vor avea specialişti de rigoare şi se vor face aceste teste etapizat, pentu toată populaţia Bucureştiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş“, a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

El a precizat că se măreşte săptămânal capacitatea de efectuare a testelor şi că există deja spitale în ţară care pot face aceste teste.

“În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. Au o procedură de testare, fac un prim test şi în funcţie de rezultate sunt internaţi şi trataţi sau dacă sunt negativi ei sunt izolaţi la domiciliu. Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei. Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătăţii programări şi etapizări pe grupe de vârstă şi pe categorii. Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere“, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Declarația vine după ce ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că va începe testarea tuturor bucureștenilor după modelul Coreei de Sud, testare care se va face door to door.

FOTO: gov.ro


1 comment
  1. Îmi cer scuze, dar la o capacitate maximă de 2-3000 de testări/zi (asa cum menționează articolul), rezultă aprox. 1000 zile doar pentru Bucuresti adică 2,5 ani.
    Dacă cele 2-3000 de testări sunt pe zi și aparat, atunci cu 15 aparate rezulta doar 2 luni. Cum o fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trei dintre cercetătorii români care au primit premii speciale la prima ediție a Galei Cercetării Românești lucrează în SUA, la universitățile Stanford, Harvard și MIT / Patru din opt premianți lucrează în principal în România

Trei dintre premiile speciale acordate în cadrul primei Gale a Cercetării Românești, plus unul dintre premiile la categoriile principale au fost acordate cercetătorilor români care lucrează sau au lucrat în…
Vezi articolul

EXCLUSIV Cine sunt câștigătorii licitației pentru manualele de anul viitor cu care Ministerul Educației a încheiat acorduri-cadru. Majoritatea rezultatelor licitației de manuale de clasa a VII-a sunt contestate

Ministerul Educației a stabilit primii câștigători ai licitației pentru manualele de clasele I – a VII-a, care din septembrie ar urma să intre în școli. Aproape toate editurile participante la…
Vezi articolul

Ministerul Educației vrea să plătească 735 de lei pentru un item de evaluare în cadrul platformei online de evaluare a elevilor și 2.084 de lei pentru o resursă educațională / Profesorii care au trimis până acum subiecte pentru examenele naționale nu au fost niciodată plătiți

Banca de 200.000 de itemi obiectivi pentru evaluare, integrată în platforma de evaluare online a elevilor la clasă și la examenele naționale, va costa 30 de milioane de euro, estimează…
Vezi articolul