Noua Zeelandă anunță intrarea în vigoare a interdicției folosirii pungilor de plastic de unică folosință în magazine

73 de vizualizări
Noua Zeelandă a început implementarea noii legislaţii care interzice pungile de plastic de unică folosinţă. “Noi, neozeelandezii, suntem mândri de reputaţia de ţară ecologică şi curată (…) Interzicerea pungilor de plastic de unică folosinţă reprezintă un pas pentru a aborda problema deşeurilor în Noua Zeelandă”, a anunțat într-un comunicat ministrul Conservării, Eugenie Sage, citat de Agerpres.

Sage a cerut populaţiei să folosească pungi reutilizabile şi a apreciat că măsura va contribui la protejarea şi menţinerea unui mediu curat: “Reglementările guvernamentale şi suma acţiunilor individuale fac diferenţa”. 

Legea din Noua Zeelandă prevede amenzi de până la 100.000 de dolari neozeelandezi (peste 59.000 de euro) pentru unitățile comerciale care nu respectă noile reglementări.

Ministrul a adăugat că administraţia va acţiona de asemenea în direcţia îmbunătăţirii sistemului de colectare a deşeurilor şi de reciclare ulterioară a acestora, cu obiectivul realizării unei economii circulare.

Amintim că și Consiliul UE (guvernele statelor membre) a decis în mai 2019 măsuri extrem de dure împotriva poluării. Conform noilor norme europene, până în 2021 vor fi interzise produsele din plastic de unică folosință, farfuriile, tacâmurile, paiele, bețele pentru baloane și bețișoarele pentru urechi, potrivit unui comunicat al instituției publicat de G4Media.ro

Directiva europeană privind materialele plastice de unică folosință stabilește norme mai stricte pentru acele tipuri de produse și de ambalaje care se află printre primele zece articole poluante ca frecvență a apariției pe plajele europene.

Mai exact, directiva interzice utilizarea anumitor produse din plastic de unică folosință pentru care există alternative, relatează G4Media.

În plus, statele membre au convenit să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticlele din plastic până în 2029, iar sticlele din plastic vor trebui să conțină, până în 2025, cel puțin 25% material reciclat, iar până în 2030 cel puțin 30%.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inspector general școlar Dolj

“Ăstea sunt condițiile de care dispunem la momentul de față”, spune inspectorul școlar general Dolj, cel care a decis cazarea elevilor de la Olimpiada Națională de Franceză într-unul dintre cele trei cămine nerenovate din Craiova, toate celelalte fiind noi / Ministrul Educației susține că e o problemă de management

Organizarea Olimpiadei de limba franceză din perioada 18-22 aprilie este deja în vizorul ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu anunțat deja că așteaptă explicații de la inspectorii școlari județeni privind organizarea tutor…
Vezi articolul

Afganistanul este de un an singura ţară din lume unde fetelor li se interzice să meargă la şcoală mai departe de învăţământul primar, acuză șeful diplomației de la Washington care anunță că SUA impun restricții de viză talibanilor

Statele Unite au anunţat marţi noi sancţiuni împotriva talibanilor ca represalii la tratamentul aplicat femeilor şi fetelor în Afganistan, scrie AFP, potrivit Agerpres. „Astăzi (luni), anunţ restricţii privind acordarea de…
Vezi articolul

Ministrul Cîmpeanu susține desființarea prin reorganizare a CNATDCU prin ironii la adresa conducerii instituției: “MIT nu are nici cea mai mică șansă să aibă un singur profesor de calitatea membrilor Consiliului General CNATDCU”, “super-oameni care într-o sesiune de o oră validează între 2 și 300 de teze de doctorat”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apelat la ironii la adresa conducerii forului responsabil cu analiza plagiatelor din doctorate, CNATDCU, pentru a susține prevederile din proiectul legii învățământului superior, prin care…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministrul Cîmpeanu, încurcat în propriile-i argumente. Susține că testele Brio nu sunt mijloace de învățare și nu trebuie omologate, deși compania avea obligația, în contractul de colaborare cu Ministerul Educației, să pună la dispoziție teste omologate

Ministrul Educației a declarat luni la televiziunea publică că, de fapt, angajații din Ministerul Educației, „colegii mei”, „nu cunosc legea”, în privința omologării testelor standardizate pentru evaluarea elevilor și că…
Vezi articolul