Olanda anulează examenul de Bacalaureat, iar diploma de încheiere a studiilor va fi determinată de notele din timpul anului

28.623 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Mark Rutte
Guvernul olandez a anunţat marţi anularea examenelor centrale de sfârşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar.

În Olanda, care, potrivit sursei citate, număra marți mai mult de 4.700 de cazuri oficial declarate, şcolile sunt închise din 16 martie, pentru a stăvili propagarea noului tip de coronavirus.

Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţământul superior”, a declarat ministrul olandez al educaţiei Arie Slob, într-un comunicat.

Instituţiile de învăţământ au mai mult timp – până la începutul lui iunie – pentru a-i face pe elevi să treacă restul examenelor prevăzute care contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar. Ministerul Educaţiei din Olanda încurajează puternic instituţiile şcolare să organizeze aceste examene de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă. Dacă şcolile nu sunt în măsură să efectueze teste şcolare la distanţă, acestea din urmă pot să se deruleze în clădiri şcolare respectând o distanţă de securitate de 1,5 metri.

Examinările și testările din sistemul de învățământ olandez:

Cele mai multe școli administrează elevilor care termină ciclul primar o testare numită „eindtoets basisonderwijs”. Rolul acestui test este de a susține profesorii în procedurile de consiliere pentru elevii și părinții lor spre ce rută de învățământ secundar să aplice.

La finalul educației secundare (liceu) elevii dau un set de examene în funcție de profilul ales. Examinările finale sunt împărțite în două părți – o evaluare la nivelul școlii și una la nivel național. Limba olandeză este obligatorie la evaluarea națională la toate profilele de educație secundară.

Citește și:

 

 

 


9 comments
  1. Asta ar fi cea mai buna soluție având în vedere că starea se v a agrava în curând. Sunt persoane bolnave care nu au șanse de recuperat la timp, și să nu vorbim de panica generala care influențează orice copil in astfel de momente.

  2. Nu mai postati asa ceva. Nu mai dati idei. Cred ca stiti ca este o tragedie daca se intampla asa ceva in Romania. Acum sunt deștepți care fac petiții. Analizați si voi lucrurile… acest articol are un impact foarte mare asupra elevilor care sunt caracterizați de lene si plăcerea furtului(copiază la orice test)…se apuca sa compare Romania cu Olanda. Olanda are alt sistem de învățământ, nu se compara nici pe sfert cu Romania

  3. Trebuie să facem orice ne stă în putință ca acesta variantă să ajungă în vederea celor care iau deciziile finale. Eu , fiind elev în clasa a 12-a , am analizat și variantele pe care le-au prezentat cei de la minister și niciuna nu ajută. Amânarea reînceperii școlii e mai mult sau mai puțin dăunătoare, recuperarea în vară nu e o varianta bună, fiindcă pentru noi va fi foarte greu cu înscrierea la facultate , iar înghețarea anului ar fi dezastruoasă.

    1. Trebuie să facem orice ne stă în putință ca acesta variantă să ajungă în vederea celor care iau deciziile finale. Eu , fiind elev în clasa a 12-a , am analizat și variantele pe care le-au prezentat cei de la minister și niciuna nu ajută. Amânarea reînceperii școlii e mai mult sau mai puțin dăunătoare, recuperarea în vară nu e o varianta bună, fiindcă pentru noi va fi foarte greu cu înscrierea la facultate , iar înghețarea anului ar fi dezastruoasă.

    2. Nu mai postati asa ceva. Nu mai dati idei. Cred ca stiti ca este o tragedie daca se intampla asa ceva in Romania. Acum sunt deștepți care fac petiții. Analizați si voi lucrurile… acest articol are un impact foarte mare asupra elevilor care sunt caracterizați de lene si plăcerea furtului(copiază la orice test)…se apuca sa compare Romania cu Olanda. Olanda are alt sistem de învățământ, nu se compara nici pe sfert cu Romania

      1. De ce sa nu ne comparam cu Olanda Franta,Marea Britanie? Toti au luat hatarari similare.In aceasta epidemie suntem cu totii,indiferent ce fel de invatamant avem.Nu sunt elevii din Olanda mai harnici.De ce jigniti elevii romani? ,Sau poate nu mai aveti meditatii,?….

    3. Ildiko Orban …cum sa se întâmple așa ceva in Romania? Lăsați elevii sa învețe pentru bac, au păcălit destul sistemul copiind la teste. Plus ca sunt olimpici care riscă să nu mai prindă loc la facultate…pt ca ei săracii s au axat pe o materie unde au facut performanta si vin deștepții ăștia care au copiat tot timpul si au tăiat frunza la câini sa le ia locul. Este inadmisibil. Elevii se ajuta singuri învățând. Stiu ca românului ii place sa copieze de la alte state. Dar in Romania e un sistem diferit fata de sistemul din Olanda deci…

  4. o tara care intelege ca nu se poate vorbi de o concentrare asupra invatatului in asemenea momente de panica. sa nu vorbim de cei defavorizati, care poate nu au laptopuri, si internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Editura Booklet anunță că se retrage de la Târgul de Carte Gaudeamus, ediția 2023, și acuză „mai multe probleme organizatorice privind alocarea spațiului de expunere“ / „Se pare că și alte edituri educaționale și-au anunțat neparticiparea“

„Booklet nu va fi prezentă în acest an la Gaudeamus. Decizia este definitivă și a fost cauzată de mai multe probleme organizatorice privind alocarea spațiului de expunere“, anunță editura într-un…
Vezi articolul

OFICIAL Decizia Consiliului de Etică în cazul cărții publicate de Lucian Bode în baza tezei de doctorat “viciate” de plagiat: “Nu este plagiată, dar conține un număr mare de greșeli de citare” / “O potențială problemă este că nu s-au folosit ghilimelele” / Forul spune că a analizat doar 27 pagini de text

Cartea intitulată „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată de Lucian Bode, “nu este plagiată, dar conține un număr mare de greșeli…
Vezi articolul

Tot mai mulți copii români au ajuns sub pragul de sărăcie în primul an de pandemie. Cei mai expuși sunt copiii cu dizabilități, copiii mamelor minore și cei de etnie romă – Raport Internațional Salvați Copiii

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, riscul de sărăcie și excluziunea socială au crescut în rândul copiilor români (36,3%), arată datele unui nou raport al Save the Children. Criza…
Vezi articolul

Elevii navetiști spun că gratuitatea pe transport nu se aplică peste tot și că tarifele au crescut în această perioadă a examenelor. CNE cere Parlamentului să modifice OUG privind transportul gratuit

Consiliul Național al Elevilor cere parlamentului modificarea Ordonanței guvernului care asigură transportul gratuit pentru elevi, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Organizația publică în sprijinul demersului său un sondaj la…
Vezi articolul