(P) Școala Germană DSBU. Deutsche Schule Bukarest pregătește noul campus, pentru copii de la creșă, până la liceu

5.050 de vizualizări
Foto de proiect cu noul campus al Deutsche Schule Bukarest (DSBU)
Copiii de grădiniță și elevii de la Deutsche Schule Bukarest vor începe viitorul an școlar într-un campus școlar nou. Construcția care se ridică în nordul capitalei, pe o suprafață de peste 2 hectare, va putea primi 500 de copii. Creșa și grădinița vor avea mobilier dedicat activităților didactice pentru copii sub 6 ani, spații de joacă afară și un mini-teren multisport pentru baschet, handbal, volei și fotbal, în timp ce școala și liceul vor fi dotate cu laboratoare la standarde germane și cu terenuri de sport generoase.

Deutsche Schule Bukarest (DSBU) este singura școală din România care urmează curricula de învățământ germană cu predare în totalitate în limbă germană, parte dintr-o instituție de învățământ formată din 140 de școli germane în străinătate. O parte dintre profesorii nativi de limbă germană de la DSBU sunt detașați direct de către statul german, iar examenul de absolvire a studiilor este Bacalaureatul German.

De ce un nou campus pentru DSBU?

Deutsche Schule Bukarest, DSBU, are acum 12 ani de la înființare. Am crescut în acești ani de la 3 la 225 de copii și elevi de la creșă, grădiniță și școală primară, până la liceu.

În primăvara 2019, prima noastră elevă a dat examenele de bacalaureat și a primit diploma Deutsches Internationales Abitur.

Pe lângă educația excelentă bazată pe curricula exclusiv germană pe care o oferim, vrem să atingem excelența și din punct de vedere al dotărilor școlii. Ne-am hotărât să construim un campus școlar care să acomodeze numărul de elevi în permanentă creștere și să cuprindă toate elementele unei școli moderne:

  • săli de clasă luminoase și spațioase,
  • laboratoare dotate la standarde germane,
  • sală de sport
  • terenuri de sport exterioare și multe altele.
Unde se construiește noul campus al DSBU?

Noul campus se construiește în nordul capitalei, în vecinătatea Petrom City, pe o suprafață generoasă de 2,2 hectare. Școala va avea cca. 8000 mp construiți.

Care vor fi facilitățile școlii DSBU?

Noul campus DSBU are o clădire care va găzdui creșa și grădinița.

Creșa va putea găzdui 3 grupe a câte 10 locuri, unde vor putea veni copii cu vârste cuprinse între 14 și 36 de luni.

Grădinița poate găzdui 7 grupe de câte 20 copii. Clădirea este dotată cu o sală de mese, cu încăperi separate pentru lucrul în grupe mici pe diverse teme, toate activitățile desfășurându-se în limba germană.

Școala dispune de: laboratoare de chimie/biologie, fizică, informatică, sală de muzică, bibliotecă, aula pentru serbări și spectacole și alte încăperi specializate și destinate aprofundării diferitelor materii.

Care este numărul de copii pe care îi va putea acomoda?

Noul campus va putea acomoda în total 500 de copii. Creșa și grădinița maximum 180 de copii, școala primară – 160, gimnaziu și liceu – 160 de copii maximum.

Clasele găzduiesc un număr maxim 20 de elevi. La grădiniță, numărul maxim este tot de 20 de copii pe grupă, cu câte 2 – 3 educatoare/educatori.

Când va fi finalizată construcția?

Se va începe cu siguranță anul școlar 2020/21 în noul campus.

Campusul DSBU are și teren pentru sporturi afară?

Pe lângă sala de sport cu tribună și teren multisport de tenis, baschet, volei și handbal, vom avea și 3 terenuri de sport exterioare. Un teren multisport pentru baschet, handbal, volei și fotbal mai mic va fi pentru copiii grădiniței și școlii primare DSBU.

Un teren multisport pentru baschet, handbal și volei va fi destinat elevilor mai mari. Terenul de fotbal plasat în interiorul pistei de atletism completează perfect dotările sportive din exterior.

Pe lângă acestea, școala va avea trei locuri de joacă mari și complexe, proiectate pentru a corespunde nevoilor de vârstă diferite.

Programa noastră prevede un minim de activități și jocuri în aer liber zilnic. Copiii își petrec încă de la creșă o bună parte din timp afară, fie pentru joc liber sau pentru activități pedagogice.

Ce finanțare are DSBU?

Primul pas care a făcut posibil acest proiect a fost sponsorizarea generoasă a terenului de către firma OMV Petrom. Construcția este finanțată în parte dintr-o subvenție nerambursabilă a statului german în valoare de 4,5 milioane Euro și de un credit contractat de școală finanțat de BCR în valoare de 12 milioane Euro.

Școala este înființată sub forma juridică de asociație non profit ale cărei venituri pot fi investite exclusiv în atingerea obiectivelor școlii.

Foto de proiect: Campusul DSBU

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, de Ziua Educației: Lipsa de respect față de acest domeniu, în frunte cu actualul ministru al educației, este atât de mare, încât avalanșa lor de mesaje, cu ocazia acestei zile, nu are acoperire în realitate

Lipsa mesajelor de Ziua Mondială a Educației din partea clasei politice, care coincide cu ziua când se votează și moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, arată „lipsa de respect” față…
Vezi articolul
Școala în Noua Zeelandă

Apelul unor ONG-uri ale tinerilor: Guvernul “să sprijine sectorul pentru tineret”, prin redistribuirea unor fonduri către granturi, programe de sprijin, activități culturale și concerte. Plus măsuri de sprijin fiscal

Consiliul Tineretului din România (CTR) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești (ANOSR) cer autorităților să redistribuie fondurile alocate unor concursuri naționale pentru finanțarea unor proiecte ale organizațiilor de tineret și…
Vezi articolul

Supravegherea audio-video la Evaluarea Națională și BAC 2023. Camerele vor surprinde, cel puțin frontal, toți candidații în timpul susținerii probelor, potrivit procedurii oficiale – document

Camerele sistemului de supraveghere audio-video vor fi instalate în fiecare sală și vor surprinde, cel puțin frontal, toți candidații în timpul susținerii probelor de la Evaluarea Națională și BAC 2023,…
Vezi articolul