Proiect de lege pentru anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului și echivalarea examenelor, depus la Parlament de un deputat PMP / Consiliul Legislativ: Toți absolvenții care au picat BAC-ul anii trecuți “ar urma să fie promovați”

37.001 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Camera Deputaților
Un proiect de lege care prevede că Evaluarea Națională și Bacalaureatul pot fi înlocuite cu mediile din gimnaziu și liceu sau cu mediile obținute în timpul anului la materiile de examen – a fost depus la Parlament, pe 13 mai, de un deputat PMP. Parlamentarul Petru Movilă este inițiatorul proiectului de modificare a legii educației care permite, practic, anularea examenelor naționale, după declanșarea stării de urgență și a stării de alertă.

Proiectul de act normativ a primit, până acum, și un aviz favorabil, de la Consiliul Legislativ, care avertizează însă că echivalarea examenelor înseamnă că toți absolvenții care au picat Bacalaureatul anii trecuți “ar urma să fie promovați”.

Deputatul PMP Petru Movilă a depus în Parlament, pe 13 mai, o propunere de modificare a Legii educației care introduce posibilitatea ca Evaluarea Națională și Bacalaureatul să fie echivalate, după starea de urgență.

Concret, proiectul de lege depus la Parlament are 2 prevederi:

1. La articolul 74, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5 1), cu următorul cuprins:

  • (5 1) Prin excepție, în cazuri justificate reprezentate de declanșarea stării de urgență, stării de alertă, precum și de consecințele/efectele generate de acestea asupra sistemului de învățământ, pe termen scurt, mediu și lung, Ministerul Educației și Cercetării poate înlocui probele expres stipulate la alineatul (5) prin echivalarea cu mediile obținute și rezultate din promovarea claselor V-VIII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor V-VIII, pentru fiecare candidat, ori care să aibă la bază calculul mediilor obținute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe conform alineatului (5), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educației și Cercetării.

2. La articolul 77, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4 1), cu următorul cuprins:

  • (4 1) Prin excepție, în cazuri justificate reprezentate de declanșarea stării de urgență, stării de alertă, precum și de consecințele/efectele generate de acestea asupra sistemului de învățământ, pe termen scurt, mediu și lung, Ministerul Educației și Cercetării poate înlocui probele expres stipulate la alineatul (4) prin echivalarea cu mediile obținute și rezultate din promovarea claselor IX-XII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor IX-XII, pentru fiecare candidat, ori care să aibă la bază calculul mediilor obținute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe conform alineatului (4), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educației și Cercetării.”
DOCUMENT Proiectul de lege de anulare și echivalare a Evaluării Naționale și Bacalaureatului

Ce spune Consiliul Legislativ în avizul acordat

Consiliul Legislativ a acordat aviz favorabil proiectului de lege, pe 25 mai, deși a precizat în cadrul avizului că “eliminarea unei metode prin care se asigură evaluarea obiectivă a elevilor, prin stabilirea unor subiecte unice la nivel național și a unui barem unic de notare, ar putea ridica probleme și din perspectiva art. 16 alin.(1) din Legea fundamentală, referitor la egalitatea în drepturi a cetățenilor”.

“Totodată, soluțiile legislative propuse nu au în vedere situația absolvenților de liceu din anii anteriori, care nu au promovat examenul de bacalaureat. Astfel, prin luarea în considerare a mediilor obținute la promovarea claselor IX-XII, ar fi înfrântă chiar rațiunea organizării acestui examen, întrucât toți acești absolvenți ar urma să fie promovați”, avertizează Consiliul Legislativ.

Proiectul de modificare a legii educației a fost înregistrat pe 13 mai 2020, iar pe 20 mai a fost înregistrat la Camera Deputaților pentru dezbatere.

 


73 comments
  1. Pentru cine e aici sa afle de ce s-a intamplat cu plx-272. Bad luck a fost amanat pana pe 3.09.2020. O sa aflam in august daca dam bacu sau nu. Va pup si spor la covid

  2. Dar sa se anuleze odată!
    Deja se fac presiuni și amenințări asupra profesorilor ca nu sunt suficiente înscrieri benevole pentru asistenta.
    Din cauza ambițiilor ministrului Anisie, profesorii și familiile lor, mai ales bătrânii cu comorbiditati, sunt expusi îmbolnăvirii.
    Sa anuleze examenele din acest an!

  3. Proiectul de lege abia se afla la comisiile de specialitate de la Camera Deputaților. Mai durează ceva vreme pana se va da votul final. Asa ca nu mai cred ca sunt sanse sa se anuleze bacalaureatul si examenele naționale. Asa ca ne punem pe învățat cat timp ne-a mai rămas:(

    1. Sa dea cineva un mail la Domnul Petru Movila, la Camera Deputatilor, la Ministerul Educatiei in legatura cu aceasta propunere si poate da un raspuns, pentru ca nu vedem nimic in presa spunand daca a fost adoptat sau nu.

    2. Îi lipsește un raport de la comisia pt învățământ. S-ar putea sa fie votat miercuri, însă termenul este de 45 de zile, deci ar putea să tragă de timp special sa nu treacă la timp

    3. puteti intra pe facebook (Movila Petru) , initiatorul proiectului si intrebati… si eu speram sa aflam ceva

  4. ….majoritatea oamenilor se gandesc ca vezi doamne am invatat atat pentru ce sau copilul meu a facut meditatii atata timp pentru ce? Voi nu va ganditi la sanatate? La ce conditii voi fi supusi copiii? Hai sa nu ne mai gandim doar la faptul ca eu am dat bacul si tu trebuie,cand ati dat voi bacul nu era o pandemie,nu erau restrictii si mergeati la scoala. Ei nu,”au facut ore online” care nu au fost de folos. Hai sa fim oameni si sa punem sanatatea pe primul loc….

      1. Nu am auzit nimic, din păcate, nu este nici o hotărâre dată astăzi… Oare este o știre falsă sau nu s-a decis încă???

          1. Puteti sa dati un mail domnului Petru Movila, la Camera Deputaților, la Ministerul Educatiei, poate va raspunde la acest subiect, pentru ca in presa nu s-a vorbit nimic daca s-a aprobat sau nu aceasta lege si ne pasa pentru sanatatea elevilor si echivalarea acestor examene!!!

    1. Am urmărit pe site-ul camerei deputaților, inca nu a primit raportul de la Comisia invatamantului, deși termenul a expirat. Deci, nu poate fi votat până nu îl primește. E posibil că miercurea viitoare sa ajungă la vot, dar termenul constituțional pentru dezbatere este de 45 de zile. Așa că nu se știe dacă va trece sau nu la timp.

  5. Prosti care ne conduc au diploma de Bac au terminat facultăți mari nu am stat în fata blocului nu? Nu are sens ce spui ii faci prosti pe cei cu școala și prosti pe cei fără suntem toți prosti asta e concluzia ta

  6. De acord sa se anuleze și aștept Untoldul cu infrgurare am dat bacul de trei ori fără niciun rezultat sper sa cadă pleasca asta peste mine și sa ma angajez în armata ca fără bac nu aveam cum Doamne-ajută!

  7. Înțeleg ca ai pareri de rău dacă nu vezi în ce și investit 2-3 ani??? De ce nu avem curaj sa spunem, cel mai corect era înghețarea anului scolar(din păcat mai investeai un an). Ce se va întâmpla cu copii de clase, 1,2, cei care acum descoperă tainele abecedarului și frumusețea aritmetici ??? De ce copilul tău, clasa 8 a să meargă la școală (în vacanta fiind) și copilul meu clasa 4 a să stea acasă(iar pentru el nu este vacanta) ?

  8. Sunt eleva in clasa a XII- a .
    Mereu am avut medii mari … intre 9,30-9,75 in fiecare an .
    Nu imi este teama de Bacalaureat deoarece ma pregatesc de ani de zile … imi este teama de marile riscuri care toti ( fie ca dorim sa le recunoastem , fie nu … EXISTA ) .
    As opta pentru anularea si echivalarea Bacalaureatului atat pentru sanatatea mea , a colegilor mei , a profesorilor mei cat si a familiei mele .
    Cred ca ar fi momentul ” sa favorizam ” daca tot se foloseste des acest cuvant o data-n viata si pe cei care au studiat si sa-i ocrotim , evitand sa-i supunem unui EXPERIMENT … de a vedea daca rezista sau nu cu masca . Personal nu rezist , in mai putin de o ora ametesc ingrozitor iar randamentul pe care il am de obicei e departe de cel pa care il am atunci cand lucrez subiectele cu masca .
    Referitor la cel din generatiile trecute care acum ar avea diploma de bac … sa fim serios 🙂 pot exista o multime de variante .
    Ar putea fi aprobanti doar cei cu media 7 , ridicam stafeta .
    Am putea organiza o sesiune a doua in toamna pentru ei , atunci cand cel mai probabil aceasta situatie ar fi gestionata mult mai bine .
    Examenul lor ar putea fi organizat in aer liber avand in vedere faptul ca vor fi un numar mai mic decat cei care dau acest an .
    Am putea gasii un milion de solutii pentru ei .
    De asemenea , cei fara examen din generatiile trecute … in majoritatea lor deja muncesc , nu mai au atat de mare nevoie de o diploma , nici nu vor fugii in a ne lua noua locul la facultate deoarece evident mediile lor nu vor fi unele stralucite .
    Refuz sa cred ca nu se va opta pentru echivalare doar pentru a nu avea o diploma o parte din generatiile trecute care nu au reusit … neglijand astel destinele multor elevi care nu vor obtine notele care ii reprezinta datorita conditiilor nefavorabile . Sa nu uitam de elevii din Moldova , elevi adesea premianti care nu vor putea participa decat in sesiunea a doua .
    Anul asta ne aflam intr-o situatie grea , neprevasuta si cred ca macar acest an … totusi … ar trebui sa ne gandim la vietile unor oameni nevinovati .
    Nimeni nu doreste echivalarea deoarece ” nu a invatat ” cum spun majoritatea ( persoane ce de altfel nu au nicio treaba cu acest subiect ) … toti ne dorim echivalarea pentru ca nu dorim sa riscam .

    Rog persoanele care au ceva de comentat referitor la aspectele mele , sa iti ia o masca pe fata , sa isi faca caldura in casa si timp de 4 ore ( punand in calcult timpul pe care trebuie sa l petrecem astptan ) sa scrie , fara sa bea apa ! ( si stiu , teoretic vom avea voie sa bem apa cu conditia de a iesi afara … multi nu o vor face deparece se pierde din timp si concentrare ) .
    Mi-as dorii sa nu fim un expriment , sa nu am neplacuta experienta de a lesina in mijlocul examenului sau de a vedea pe altii .
    Nu mi-as dorii ca intregul meu viitor sa ia o directe total opusa datorita faptului ca orgoliul unor oameni e mai presus de sanatatea tuturor .
    Doresc echivalare !

  9. Personal sustin anularea bacalaureatului din acest an deoarece, din cate am vazut si am simtit pe propria piele, este in defavoarea elevilor.
    1. Inca nu s-a gasit o solutie pentru elevii din Moldova din clasele terminale care nu pot sa se intoarca in tara datorita prelungirii starii de urgenta
    2. Daca un elev are temperatura mai mare de 37,3 grade nu este acceptat la examen, in conditiile in care aceasta crestere poate sa fie consecinta a mai multor factori, nu a virusului, precum emotiile sau asteptatul afara in caldura pentru a-ti fi luata temperatura
    3. Majoritatea elevilor se plang din cauza mastilor, sustinand ca nu pot respira corespunzator si ca dupa o anumita perioada de timp li se face rau. Si eu ma numar printre acesti elevi si pe parcursul anilor de liceu am avut media peste 9,50 ,deci nu consider ca nota de la un bacalaureat dat in conditiile prezentate este mai relevanta.
    4. Nu toti elevii au beneficiat de tehnologie in aceste luni de carantina
    Bacalaureatul online nu este o solutie la noi in tara si nici amanarea acestuia deoarece multi elevi doresc sa studieze in alte tari si au nevoie de diploma de bacalaureat in luna iulie.
    Nu stiu ce se va intampla, imi doresc ca decizia finala sa fie luata din punct de vedere tehnic si nu politic. Sunt de acord cu sustinerea bacalaureatului doar daca problemele prezentate mai sus vor fi rezolvate, desi ma indoiesc de acest lucru. Cei din promotiile anterioare nu ar trebui sa aiba dreptul la echivalare in aceasta sesiune deoarece contextul este diferit fata de alti ani.

  10. O idee foarte buna. Oamenii ar trebui sa înțeleagă ca trăim o situație diferită de restul generațiilor. Măcar o data sa facem și noi ca alte țări : cine vrea sa dea bacul o poate face pe propria răspundere, iar cei care nu vor sa li se echivalează cu mediile din liceu. Așa pot fi multumiți și părinții care spun ca minunatul lor elev a fost neîndreptățit la școala (acel elev poate da examenul și sa ia 10). Sau mai mult îi interesează de capra vecinului? Viața nu e corecta. Sănătatea este pe primul loc in momentul asta.

  11. Foarte bine face ! Să se echivaleze notele de la examen. Pe această pandemia alte țări au făcut lucrul aceste chiar de la început, noi nici acum abia. De ce să fim văzuți ultima țară de rahat ? De ce ? Lăsați acolo să ia examenul și cei din anii trecuți, cu toți avem șansa de a merge mai departe. Dacă eu mă îmbolnăvesc, eu și familia mea sufăr. Nu suferă lumea cre comentează aiurea sau cei din parlament. Iar cei care spui că, copilul lor au învățat foarte mult pentru examen. Stați liniștit pentru că dacă a-ți fi știut cât de bun la învățătură este copilul dumneavoastră nu mai făceați atâtă circ să se susțină examenul. Tot ceea ce a învățat până acum rămâne pentru cunoștința lui. Mama mea nu a ieșit din casă toată perioada de criză de frică să nu ia virusul și eu să mă duc la liceu, mă îmbolnăvesc și să aduc acasă ? Gândiți-vă mai întâi la sănătatea voastră și a copilului, după aceea la examen. Sunt copii care nu au avut semnal acasă pentru a face orele online iar voi vreți examen? La mine în liceu în ultimele trei săptămâni de școala s-au ținut ore in rest primeam pe platforma liceului numai teme. În fiecare Luni începând cu ora 09:00 toți profesorii care chiar dacă nu aveam acea oră în acea zi, postau teme. Ne-am ajuns cu ele să nu mai știm pe care am făcut-o și ce mai avem de făcut. Repet un lucru: orele online nu s-au susținut așa cum a arătat la televizor. Nu mai vorbiți dacă nu știți

  12. multa lume necajita!
    nu mi se pare normal un asa proiect! mai bine sa faca posibila examinarea online decat echivalarea! pentru ca, in Romania, se intampla multe in scoli! inca se practica “cadoul” si notarea dupa simpatia/antipatia profesorului fata de elev sau parintele acestuia.
    am copil in clasa 8 si se pregateste pentru acest examen de 2 ani cu 2 – 3 meditatii pe saptamana.
    scuze, dar nu pot sa nu observ ca cei care au comentat pro aceasta idee, au greseli elementare de gramatica sau de exprimare – citesti de 3 ori ca sa intelegi o data!
    si acesta este un site accesat de persoane interesate de educatie!!

    1. Sunt de acord cu dvs. Notarea in scoli este subiectivă, iar elevii buni s-au pregătit deja pentru examenul de bacalaureat. Anularea bacalaureatului favorizează nepregătiţii.

    2. daca ai fost nevoita sa citesti de 3 ori ca sa intelegi atunci consider ca tu esti cazul trist, nu mai arata cu degetul spre altii, mare intelectuala ce te pomenesti ca esti

      1. Sunt elev în clasa a 12 – a de trei ani încerc sa i-au bacul dar venirea în fiecare an a unui nou dj la Untold m-a făcut sa ma reprofilez mai mult catre spectacol decât spre carte, de aceea trebuie sa se anuleze cu orice preț acest examen, pleasca asta care v-a cădea peste mine este un mare bonus, deoarece visul meu era să mă angajez în armata și îmi trebuia bacul. Următorul pas este facultatea de-asemenea fără examen doar e pandemie Doamne-ajută la toți și pe cai!

  13. Ar fi ok dacă sistemul de notare din cursul anului ar fi la fel în toate unitățile de învățământ, dar un elev de 9 – 10 la o școală slabă nu ia mai mult de 7 – 8 la o școală bună. Acest lucru se poate observa când comparăm mediile din cursul anilor cu notele de la evaluarea națională, de exemplu. Aceste medii fiind utilizate pentru admiterea la liceu sau facultate, ar dezavantaja elevii de la școlile bune, cu un nivel ridicat și de asemenea ar face ca admiterea să depindă mai mult de profesor decât de cunoștințele elevului. Sunt bine cunoscute numeroase cazuri în care un elev spune două cuvinte ajutat de profesor și ia nota 9, iar alt elev spune aproape toată lecția și ia 5.

  14. Probabil ar fi bine și obiectiv, sa se aplice doar absolvenților din anul afectat de aceste situații; celorlalți absolvenți ar trebui sa li se organizeze sesiunea de toamna, conform calendarului…

    1. Sunt perfect de acord!Pana la urma asa ar trebui sa se faca dupaia si la generatiile viitoare si nu ar fi corect!Generatia de anul acesta este singura care trece printr-o pandemie, iar situatiile de exceptie trebuie tratate cu exceptie si nu generalizat!

  15. Ar fi foarte bine sa se aprobe, deoarece cei din anul scolar 2019-2020 nu au avut parte de simulare si de pregatire in semestrul 2. Cei din anii angeriori da. Unde este egalitate? Este vorba de o stare de urgenta si de un virus foarte periculos.

  16. In alte tari de ce nu se pune problema asa ? Din puncul meu de vedere, e o mare harababura. Cum sa echivalezi si celorlati? Sunt unii elevi care nici macar nu s au prezentat la acest examen. Sau s au prezentat doar la o singura materie. Promovati ar trebui sa fie cei care intr-adevar au muncit pe branci. Voi, parlamentarii, voi din inalta societate, cat ati muncit? Aveti prieteni care nu au luat examenul de bacalaureat si doriti sa l ia pentru a vi se alatura in parlament. E dezgustator ce se intampla.

  17. Să pună mâna să învețe nu să stea în fața blocului să se joace și să aștepte totul de-a gata.
    Așa sunt buni să stea în grupuri mari să petreacă, dar de învățat nu.
    Ar fi cea mai mare discriminare pentru uni care chiar au învățat să ajungă unde și-a dorit.
    România o țară numai cu proști care ne conduc după bunul lor plac.

    1. Hai nu mai fi atat de frustrat si gandeste realist.Majoritatea elevilor pe care ii cunosc au stat 2 luni in casa si au invatat si continua sa faca asta.Singurul motiv pentru care echivalarea este o rezolvare sunt riscurile sanatatii!Nu mai generalizati si judecati aiurea atata timp cat nu sunteti in acea situatie! Sunt multi copii bolnavi sau cu parinti bolnavi si persoane asimtomatice de unde se poate raspandi virusul foarte usor.

  18. cu siguranta au asteptat cei din 2011 pana acum sa isi ia in sfarsit diploma de bac( sunt ironic sper ca se vede). Acum sincerz voi chiar credeti ca aia care au picat in promotiile trecute o sa vina sa si ia diploma? Cu ce i ajuta? Probabil multi dintre ei sunt angajati, altii au invatat o meserie ca sincer trebuie sa existe si zugravi sau tamplari. Probabil altii au si familii un salariu nu cred ca o diploma de bac ii arunca direct in scaunul unui director de banca, sa fim seriosi. Cat despre anularea bacului si a evaluarii nationale, sunt total de acord. Nimeni nu s a intalnit cu o astfel de problema, cu un virus, cu 2 luni aproape 3 de stat in casa, fara sa punem picioru la liceu sau la meditatii, si nu puteti sa mi spuneti mie ca au compensat orele online, toti stim ca au existat doar ca sa fie facute, sa fie dovezi ca asa nu stau profii degeaba acasa si sunt platiti. Sunt sigur ca daca Olanda, Anglia, Franta au adoptat aceste metode, aceste tari fiind mult mai avansate decat noi, avansate si acum si inainte, sigur putem invata ceva de la ei, si nu nu va fura nimeni locul altuia la facultate, stat linistiti ca fiecare va intra unde isi doreste

  19. Da, ar trebui anulat si echivalat, pentru cei care au cazut anii trecuti se poate gasi o metoda sa nu poata echivala, sa fim seriosi…
    Intr-adevar nu poti pune copii in banca sa dea examen dupa 3 luni de absenta scolara, mai ales ca prea putin se fac ore online!

  20. In sfarsit cineva cu cap, anulati o data bacul si echivalati-l, sau faceti ca in alte tari: cine vrea il da, pe proprie raspundere, iar cine nu vrea i se echivaleaza media la materiile de bac.
    Inca ceva, da-ti o lege astfel incat doar cei din promotia actuala sa beneficieze de echivalare, nu si cei din anu trecut… pana la urma cei de acum au stat 4 luni acasa pana sa se intoarca la bac, fara ore, fara nimic, iar cei din promotiile de anul trecut au putut sa se pregateasca neavand un virus mortal pe vremea lor.

    1. In alte tari de ce nu se pune problema asa ? Din puncul meu de vedere, e o mare harababura. Cum sa echivalezi si celorlati? Sunt unii elevi care nici macar nu s au prezentat la acest examen. Sau s au prezentat doar la o singura materie. Promovati ar trebui sa fie cei care intr-adevar au muncit pe branci. Voi, parlamentarii, voi din inalta societate, cat ati muncit? Aveti prieteni care nu au luat examenul de bacalaureat si doriti sa l ia pentru a vi se alatura in parlament. E dezgustator ce se intampla.

  21. O varianta care ar multumi ambele “tabere” poate fi si cea mixta, ca in Slovacia
    Cine vrea da examenele pe propri raspundere
    Cine vrea isi echivaleaza examenele cu media de liceu

    1. +1, ce-a mai buna idee, ca tot erau alti elevi care se plangeau ca au facut pregatire si ca au avut mediile mici in anii trecuti, sa fie la libera alegere.

  22. Din moment ce doar noi, cei din promotia 2019/2020 am avut parte de lipsa unei pregatiri adecvate care se desfasura in mod normal in cadrul semestrului 2, precum si lipsa unei simulari, nu inteleg de ce promotiile anterioare care au avut parte de conditii optime au sansa de a promova anul acesta daca se va lua decizia anularii bacului.

  23. Nu ma așteptăm la o asa inițiativa, păcat ca nu are timp sa fie adoptat acest proiect. Eu personal, am copil care nu este în an terminal și ma întreb de ce sunt chemați la școală ani terminali când ei ar trebui să fie în vacanta și nu ceilalți care nu au terminat școala încă, oare nu se încalcă dreptul la educație???????

  24. Ar fi frumos sa-l aprobe, problema este ca din cauza faptului ca a zis ca practic toti cei care s-ar inregistra la bac, sa aiba medii, posibil sa nu treaca. E cam aiurea ca toata lumea care se scrie sa ia medii, mai corect ar fi ca doar cei care sunt in situatia curenta sa aiba medii. Daca il trimiteau asa, mai avea sanse, dar in forma actuala nu-l vad sa treaca.

    Ar fi foarte frumos si bine totusi…

  25. Periculos precedent!… Cu tristețe constat că „elevii” (PNL) și-au depășit „maeștrii” (PSD)… Sa vă fie rușine, […]!…

    Nota Redacției: Acest comentariu a fost editat, prin ștergerea cuvintelor injurioase și transformarea cuvintelor scrise cu majusculă în text normal. În scris, Caps Lock (redactarea cu litere mari a mesajelor) este înțeles de obicei ca ton agresiv, țipăt, furie. Edupedu.ro încurajează dialogul civilizat, constructiv. Prin urmare, vă rugăm să vă construiți mesajele fără a folosi majuscule în propoziții întregi și în alte cazuri decât cele în care avem de-a face cu abrevieri sau titluri.

  26. E si normal sa faca asta , vreti copiii sa se îmbolnăveasca ca vreti voi ? …. cei cu temperatura peste 37.3 ce vor face ?

  27. Foarte bine!!!
    Mulțumim Edupedu.ro pentru informațiile utile și proaspete pe care le aduceți zi de zi! :))

    1. De acord cu aceasta propunere. Foarte greu după o asa pauza ca elevii sa faca fata examenelor finale. Sa avem încredere ca profesorii au fost destul de exigenți în cei 4 ani ai ciclului de învățământ. Chiar și cu echivalare vor fi elevi picați la bacalaureat deoarece nu le va ieși media 6. Eu cunosc astfel de cazuri, cunosc și cazuri în care mai au de susținut o proba, la care le trebuie nota 8 ca să le iasă media 6, iar în cei 4 ani de studiu au medii mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mesajul expertei OECD, Tanja Bastianic, după rezultatele PISA 2022, pentru Guvern: Educația trebuie să devină importantă. Vă rog, veniți la OECD cu întrebări concrete despre ce puteți face și vă îndrumăm

“Educația trebuie să devină importantă pentru Guvern”, a spus Tanja Bastianic, analistă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care a fost prezentă marți la publicarea rezultatelor testării PISA…
Vezi articolul

24 iunie va fi marcată ca “Ziua Iei tradiționale românești”, au votat aleșii în Camera deputaților, for decizional / Actul prevede că unitățile de învățământ vor participa la activități de promovare a iei, deși elevii sunt în vacanță

Proiectul de lege privind declararea zilei de 24 iunie „Ziua Iei” a trecut de Camera Deputaților, for decizional. Urmează ca șeful statului să promulge legea și apoi să fie publicată…
Vezi articolul

VIDEO Pediatrul Mihai Craiu: Autoritățile sunt principalul vinovat de eșecul vaccinării familiei, de aprovizionare proastă cu vaccinuri, de trecerea de la sistemul centralizat – noi am făcut vaccinuri la școală

Autoritățile române “sunt principalul vinovat” pentru “eșecul vaccinării familiei”. Verdictul vine de la medicul pediatru Mihai Craiu, care a vorbit în emisiunea La Radio cu Andreea Esca, de la Europa…
Vezi articolul

Florian Lixandru, secretar de stat: Meditațiile sunt în mare parte o modă, dar și o necesitate în anumite situații / Nu mi se pare deontologic ca un cadru didactic să lucreze în particular cu elevii de la clasă, nici măcar activitatea în afterschool-uri

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, spune că “meditațiile sunt o modă”, dar recunoaște că sunt și o necesitate, atunci când în clasă sunt copii “capabili de performanță…
Vezi articolul