Rezultate Simulare Evaluarea Națională 2019 București – Paradoxul notelor de 10: peste 100 la Matematică, față de 12 la Română

37.601 de vizualizări
Elevii nemultumiti de BAC
Simularea examenelor de evaluare națională 2019 vine cu rezultate mai bune la Matematică pentru clasele a VII-a, unde au fost introduse testele grilă, decât pentru elevii de clasa a VIII-a. Potrivit rezultatelor comunicate de Inspectoratul Școlar București pentru Edupedu.ro, 60,78% dintre elevii de clasa a VII-a au luat note mai mari de 5 la simularea examenului de Matematică. La clasa a VIII-a, unde subiectele nu au fost grilă, 58,87% dintre elevi au obținut note peste 5.

Pe de altă parte, un paradox pe care îl aduce simularea de anul acesta îl reprezintă numărul notelor de 10. La Limba și literatura română – unde rata de promovare a fost mai mare decât la Matematică – elevii de clasa a VII-a au obținut 3 note de 10, iar elevii de clasa a VIII-a – 12 note de 10.

La Matematică, disciplină considerată mai dificilă de majoritatea elevilor, 108 copii de clasa a VII-a au luat note de 10 și 135 de elevi de clasa a VIII-a.

Prezența la simularea susținută de elevii de clasa a VIII-a, în București, a fost de 14.326 la Română și 14.208 la Matematică, dintr-un total de 14.765 de elevi.

Prezența la simularea susținută de elevii de clasa a VII-a, în București, a fost de 15.591 la Română și 15.444 la Matematică, dintr-un total de 16.357 de elevi.

Testele grilă au fost experimentate anul acesta în premieră pe elevii de clasa a VII-a, cu scopul introducerii lor la examenul propriu-zis de Matematică de la Evaluarea Națională anul următor, a prevăzut Ministerul Educației în documentele oficiale de organizare a simulării.

Rezultatele pe București obținute de elevii de clasele a VII-a și a VIII-a la simularea examenelor de Evaluare Națională 2019, potrivit datelor furnizate Edupedu.ro de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB):

Rezultate simulare Limba română în București:
  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 79,28% și 3 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 82,47% și 12 elevi au luat nota 10
Rezultate simulare Matematică în București:
  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 60,78% și 108 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 58,87% și 135 elevi au luat nota 10
Rezultate simulare Limba maternă în București:
  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 84,08% și 2 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 90,54% și 2 elevi au luat nota 10
Descarcă de aici datele statistice privind Rezultatele la simularea în București a examenelor de Evaluare Națională 2019 – clasele a VII-a și a VIII-a

Comparație cu rezultatele examenului propriu-zis de Evaluare Națională de anul trecut: 73,5% dintre elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională 2018, potrivit HotNews.ro.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU REZULTATELE DE LA SIMULARE

Rezultatele de la simularea 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

La cererea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerul Educației precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Calendar Evaluarea Națională 2019

3 – 7 iunie 2019  Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională 2019
7 iunie 2019        Elevii de clasa a VIII-a termină școala

18 iunie 2019      Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019      Matematică – examen scris
21 iunie 2019      Limba şi literatura maternă – examen scris

25 iunie 2019      Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)
29 iunie                Afișarea rezultatelor finale

 

Subiecte simulare la Matematică – clasa a VIII-a:

Subiecte simulare Matematică clasa a VII-a

 

SUBIECTE SIMULARE CLASA A VIII-A – LIMBA ROMÂNĂ:

 

SUBIECTE SIMULARE CLASA A VII-A – LIMBA ROMÂNĂ:

Citește și:

 


5 comments
  1. Sant parinte. Am un copil in clasa a 8-a. Credeti ca dau doi bani pe statisticile pe care le publicati pe site? Va inselati. Un singur lucru vreau sa-l aflu, si anume NOTELE COPILULUI MEU. Atat. Statisticile , comentariile voastre nu ma intereseaza.cand oare in timpul vietii mele va veti schimba metalitatea asta idioate , de turma repetand la nesfarsit 35-36 la suta??? Nu ma intereseaza statistici, v-ati obisnuit sa repetati informatii goale, sa umplet pagini cu nimic, repetand ca un ecou toate nimicurile …Si va numiti site de educatie… Educatia voastra e goala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică al Academiei Române, despre scrierea greșită a cuvântului “procrastinare” în noul DOOM: Corectăm greșelile acestea de tip bătaie sau alte mici scăpări, la următorul tiraj / Vom avea o variantă online, o mică aplicație care să preia datele din dicționar

Preluarea cuvântului “procrastinare” cu o literă lipsă în noul DOOM, sub forma procastinare, “este probabil una dintre greșelile de bătaie (de tehnoredactare) care s-au strecurat în dicționar”, a declarat pentru…
Vezi articolul

Matematica din clasele I-IV, mai grea ca pe vremea părinților? Claudia Chiru, învățătoare: Informațiile sunt aceleași, mai grea este formarea profesorilor. Inspectorii, metodiștii vin să sancționeze și să umilească

Profesorii, lăsați de izbeliște după ce au ieșit de pe băncile facultății. O spune Institutul de Științe ale Educației, care avertizează că jumătate dintre profesori nu au fost nici măcat…
Vezi articolul