Scandal major în sport: coordonatorul cărților scrise în închisoare de Becali, Borcea și MM Stoica este singurul beneficiar al legislației care a suspendat de facto școlile de antrenori

126 de vizualizări
Foto: Pexels.com

Legi, HG-uri și ordine de ministru care se contrazic ori anulează reciproc au determinat o situație fără precedent în sportul românesc: școlile de antrenori și facultățile sportive nu mai au dreptul să emită certificate de antrenori. Vina e aruncată de la un minister la altul, de la o instituție la alta, dar problema a pornit din Ministerul Tineretului, în mandatul necunoscutei PSD-iste Ioana Bran. Unicul beneficiar al situației este o școală privată de antrenori, fondată de un profesor universitar – rector care a coordonat cărțile scrise din pușcărie de Gigi Becali, Cristi Borcea, frații Ioan și Victor Becali.

Efectul crizei, pe scurt: Cluburile și academiile sportive nu își mai pot înscrie aspiranții la titlul de antrenor în sistemul de formare. Activitatea multor cluburi sportive riscă să fie blocată.

Cum a apărut criza. În 18 octombrie, Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor a municipiului Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului Muncii, a emis o adresă prin care a înștiințat Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor (CNFPA, instituție din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului) că nu mai poate emite certificate până la clarificarea situației provocate de legislația contradictorie, a declarat pentru G4Media.ro președintele Comisiei, Daniela Stanciu.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce fac școlile din SUA, țară unde Omicron a devenit varianta dominantă, pentru a redeschide clasele după sărbători: testare extinsă și respectarea strictă a măsurilor de prevenție, dar și pregătiri pentru opțiunea nedorită a trecerii în sistem online

Departamentele școlare din SUA, unde tulpina Omicron a coronavirusului a detronat Delta ca variantă dominantă, iau din nou în calcul posibila trecere a școlii în online sau în format hibrid…
Vezi articolul

Peste 320 de mii de copii au abandonat școala în generațiile care au terminat clasa a VIII-a în ultimii 10 ani, un număr echivalent cu populația Clujului / În mediul rural o cincime dintr-o generație „se pierde” în primii 8 ani de școală

Peste 14% dintre generațiile elevi care au ajuns în clasa a VIII-a, în ultimii 10 ani – perioada 2010-2020 – au abandonat școala, potrivit rapoartelor anuale privind starea învățământului, ale…
Vezi articolul