Scandalul admiterii schimbate. Monica Anisie: Andronescu vrea să-și „șteargă eticheta de groparul învățământului profesional”

1.567 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: Facebook
Ecaterina Andronescu este preocupată să-și șteargă „eticheta de ,groparul învățământului profesional, schimbând din pixul propriu raportul numărului de locuri de la liceu și învățământul profesional”, spune Monica Anisie, fost secretar de stat în Ministerul Educației, în prezent coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL.

Ea a mai scris, într-o postare pe Facebook despre scandalul examenelor vocaționale, că decizia amânării termenelor din calendarul admiterii a fost luată de ministrul Educației „pentru a-și procura timp să își ducă la îndeplinire planul diabolic de bulversare a întregului sistem de educație”.

Anisie îi mai cere lui Andronescu, în numele PNL, „transmiterea de urgență către inspectoratele școlare a cifrei de școlarizare pentru a se putea realiza în conformitate cu legea admiterea în liceu”, „anularea ordinului de modificare a calendarului de admitere” și încetarea acțiunilor de acest fel.

Scandalul amânării termenelor din calendarul admiterii a început luni seara, când Ecaterina Andronescu a semnat un ordin de ministru care modifica datele de susținere a probelor de aptitudini și de limbi pentru admiterea la liceu 2019, dar și termenul pentru tipărirea broșurii cu locurile la licee și școli profesionale.

Ulterior, ministrul Andronescu a revenit asupra deciziei și a anunțat astăzi că renunță la modificările de ieri și examenele urmează să înceapă mâine, așa cum erau programate. Calendarul de admitere la liceu 2019 prevede că elevii care vor să intre în școli vocaționale sau la licee cu predare intensivă în limbi străine trebuie să susțină probele de aptitudini și de limbă în perioada 15-17 mai 2019. Același calendar statuează că pe 13 mai 2019 liceele și școlile profesionale trebuie să tipărească broșurile cu informațiile esențiale despre admitere, inclusiv numărul de locuri și de clase.

CITEȘTE ȘI:

1 comment
  1. Pe surse se spune că Andronescu refuză să semneze ordinul de defalcare pe inspectorate a planului de scolarizare. În plină admitere. Asta în condițiile în care, deși cu inspectoratele și cu directorii liceelor se stabilise un anumit număr de locuri la liceu, Andronescu a trimis la Guvern cu 30.000 de locuri mai puțin. Dacă rămâne așa efectul e devastator, de reacție în lanț, că tot e chimistă: scade numărul de clase la liceu, în loc de 4 ani se fac 3, planul cadru e altul deci și constituirea catedrelor e alta….. asta în plină mișcare de personal. De aia a vrut modificarea și a calendarului mișcării de personal. Pentru refacerea încadrărilor și listelor posturilor. Să vezi restrângeri de ultim moment, scandal cu liceele afectate, mai ales din rural unde primarul e tătucul lor….. Care face campanie electorală… Ați înțeles ce vreau să zic…. Păi PNL -ul n- a visat în viața lui așa pleașcă de campanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii cu tulburări de învățare nu primesc sprijinul la care au dreptul, la școală sau la examene, reclamă Asociația Coordonate Umane. Organizația anunță că va protesta luni la Inspectoratul Școlar București

Un protest pentru aplicarea unitară a procedurilor de egalizare a șanselor la examenele naționale va fi organizat luni, 27 martie, în fața Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), de o…
Vezi articolul

Rezultatele elevilor să devină indicator de calitate pentru școli, să fie introduse standarde pentru managementul educațional și evaluarea școlilor să se concentreze pe zonele care au cea mai mare nevoie – printre măsurile propuse de OCDE pentru reforma evaluării unităților de învățământ

Rezultatele elevilor ca indicator de calitate al școlii, standarde pentru practici de predare incluzive, descriptori pentru calitatea practicilor de predare, manuale pentru evaluatori și sprijin pentru directori: toate acestea se…
Vezi articolul

O nouă scrisoare a profesorilor de la Colegiul „Gheorghe Șincai” către președintele Iohannis, după discuțiile cu ministrul Cîmpeanu: Nu credem că proiectul de țară România educată este în mâinile potrivite

O parte dintre profesorii de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din București i-au adresat o nouă scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, după ce nu au primit niciun răspuns la cea din…
Vezi articolul

Articol susținut de ROMANIA TECH NATION

Robotica la gimnaziu și liceu, proiect-pilot lansat de primăria Reșița. „Vrem să devenim un centru pentru domeniul tehnician operator roboți industriali și începem cu robotica, cu Nextlab.tech, de la copiii de vârste mici” – Ildiko Pataki, consilier pentru politici educaționale

Primăria Reșița a lansat un proiect pilot de robotică în școli, printr-o investiție în roboți educaționali cu tehnologie Nextlab.tech, ca parte a strategiei de relansare a orașului. Iar în această…
Vezi articolul