Sindicatele FSLI susțin că unele școli le cer profesorilor programul orelor predate online, ca argument pentru ca oamenii să-și primească salariile și solicită ministrului Educației să intervină

54.837 de vizualizări
Foto: Facebook FSLI
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a trimis o solicitare ministrului Educației în care îi cere oficialului să intervină, semnalând cazuri în care profesorilor le este cerut programul orelor făcute cu elevii online, drept argument pentru plata salariului. Potrivit documentului obținut de Edupedu.ro, sindicatele cer intervenția ministerului prin proceduri clare și instrucțiuni scrise trimise școlilor, astfel încât predarea online să nu fie o condiție pentru salarizare.

Ce conține documentul trimis ministrului:

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, organizație sindicală reprezentativă la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, care apără drepturile peste 56% din salariații acestui sistem, atrage atenția că este responsabilitatea dumneavoastră de a dispune măsuri unitare, la nivel național, care să asigure respectarea principiului fundamental al egalității în drepturi, fără privilegii și discriminări, pentru toți cetățenii – avem în vedere elevii și personalul din sistemul educațional.

„FSLI consideră că nota Ministerului Educației nr. 8.731/18.03.2020, care transferă în responsabilitatea unităților de învățământ decizia privind continuarea învățării online la nivelul unității, nu ține seama de realitățile din sistemul educațional. Această notă nu ține cont de faptul că nu toți elevii (și avem o vedere și elevii din mediul urban, inclusiv din zonele sărace ale municipiului București, nu doar pe cei din mediul rural) au acces la internet și mijloacele necesare pentru a se conecta. Și din păcate, sunt și cadre didactice în această situație.

Faptul că li se solicită cadrelor didactice să trimită la unitățile de învățământ programul acestor ore, ca argument pentru ca oamenii să-și primească salariile, a creat unele o stare de neliniște suplimentară, pe lângă cea generată de aceste pandemie.

Nu trebuie uitat nici că mulți dintre părinții își desfășoară activitatea la domiciliu, ceea ce împiedică accesul copiilor la calculatoare/laptop/tabletă cât timp părinții își desfășoară programul normal de lucru de la domiciliu.

Fără o intervenție clară și precisă a Ministerului Educației, prin proceduri scrise, aplicabile la nivel național pentru toate nivelurile de învățământ, privind desfășurarea activităților în această perioadă și plata drepturilor salariale pentru toate categoriile de personal din învățământ, în întregul sistem educațional se va genera o stare de tensiune suplimentară.

În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, mai ales după vacanța de primăvară, Ministerul Educației, după consultarea specialiștilor și a tuturor actorilor implicați în procesul educațional va putea să realizeze și să dispună măsuri fezabile pentru încheierea anului școlar și organizarea și desfășurarea evaluărilor naționale, inclusiv adaptarea programei pentru desfășurarea acestora.”

 


50 comments
  1. Doamna, nu meritati nici 75%! Daca vreți să stați acasă, stați pe 0(zero) lei. Pentru ce doriți bani, pe nemunca?

  2. Mai nou, ca tacamul sa fie complet, exista inspectorate scolare (ISJ Alba, de ex.) care solicita realizarea EN in aceasta perioada… Dati-le nota!

  3. Asa frustrati sunteti unii… Tine-v-ar Dumnezeu inca 100 de ani! Pe post de profesor! Si.apoi sa vedem, vorbim altfel?
    Nu sunteti in stare sa aveti grija unii din voi nici macar de 1 copil, daramite sa rezistati psihic la 6-7clase/zi.
    O sa iesiti din criza asta mai rai si mai hapsani, mai egoisti si mai fara suflet.

  4. Dar ce te faci cand invatatorul are o varsta si habar nu are de mediul online, smartphone sau sa acceseze calculatorul?
    Si se intampla ca aceste cadre didactice sa lucreze la scoli bune din Bucuresti cu suport logistic aferent.
    Si nu vb prostii ci din experienta proprie. In timpul anului scolar noi parintii primim informari de la invatatoare prin mesaje scrise pe caiete de notite pe care copiii sunt obligati sa le aiba in permanenta la ei.
    Copiii astia ce facem cu ei? Invatatorul cum isi justifica atitudinea si nepasarea in tot acest timp?

    1. Nepasare ar fi daca nu v ar informa nici macar pe caietelul respectiv.In rest, stimata doamna, cat de greu va este sa intelegeti? Ministrul a venit cu circulara cum ca profesorii sunt platiti integral si vor recupera.Nu e prima data, nu e prima calamitate sau epidemie cand se recupereaza.In 2005 s au recuperat 6 saptamani de greva, in 2012 si 2013 profesorii inzapeziti au recuperat cate 6-7 sambete la rand apoi.Ce mai vrei? Voluntariat? Profesorul nu este ONU, UNICEF, CRUCEA ROSIE, SALVATI COPIII SAU PROFESSEURS SANS FRONTIERES.Stati prea mult in casa si aveti prea multe ganduri si frustrari ca va sta plodul pe cap si nu aveti bonele din invatamant cu care erati obisnuita.Reveniti-va!

    2. Buna ziua
      Din punctul meu de vedere , toata bataia de joc a M.E.N se datoreaza faptului ca nu au dorit si nu doresc invatamant online.Scolile nu au licente pentru adevaratele platforme, elevii si profesorii nu dispun de mijloace materiale.
      Tot vorbeste Ministrul despre platforma Eu cred ,care in realitte nu permite accesul, nu poti contacta pe nimeni la adresa contact .Adevaratele platforme permit realizare de cursuri si examene in timp real.
      Google classroom permite accesul daca scoala ofera un cont.
      Intuitext are exemple pentru materiile de examene dar nu este ceea ce ne trebuie noua.
      Si acum va rog sa va imaginati cum este sa primesti raspunsurile sau intrebarile copiilor continuu pana la ora 24 pe watsapp.
      Trist ce se intampla si consider ca este in afara de neputinta rautate.Sunt destui inteligenti care ar putea pune la punct o platforma adevarata nu lucruri neterminate.

  5. Doamne, câtă prostie!!!!! câtă răutate si lipsa de empatie , dar cu siguranta nu stii ce este asta, Lia D. si altora ca tine
    Mai spunea cineva cu creierul la locul lui….nu profesorii au cerut asta , nici tie nu ti se intâmplă că ai cerut asta, deci, putina maturitate in gandire si sa mai lăsăm privitul in curtea sau traista celuilalt!!!!

  6. Un profesor de mate mai in varsta poate face si online … dar profesorul de info ( la i clasa mate-info a XII a nu face nimic … I se pare cuiva corect ?

    1. Da.Nu are nicio obligatie, niciun temei legal in contract si nu este dator sa si dea viata peste cap si sa si faca fel si fel de retele de socializare si cheltuieli personale pentru ca tu ai dileme.Poate ca omul acela, in conditii de criza, alege pur si simplu sa si hraneasca inca o luna familia si sa economiseasca la curent si internet.Stii tu, profesorii aia pe care toti ii vreti mereu la dispozitie free, veseli si drepti, sunt si ei oameni, mananca si au de hranit poate ca si voi copiii.

  7. Din ce traim si vad,cred ca cel mai bine este ca elevii sa faca ore la meditatii cu bani ,cu parintii care mai stiu carte,iar profesorii sa vina la scoala pentru a gasi elevi pentru meditatii la domiciliu,sa bea cafea ,sa sta de vorba si primeasca salarii duble daca se poate,ca oricum ei nu stiu ce inseamna sa muncesti si sa raspunzi tu ,pentru munca prestata.Iar mafiotii astia de sindicalisti, care au venituri de zece mii euro lunar si fac afaceri necinstite ,sa i sustina in continuare pe prostii,lenesii si incompetentii astia de cadre didactice.Am mai gasit o solutie sa primeasca eventual in afara salariilor si taxe de la elevi,sa nu se streseze saracii mai mult,ca sa ia si spor stres de 100 %,nu doar de 10%.RUSINE INCOMPETENTILOR,CARE MUNCITI MAI PUTIN DECAT COPIII NOSTRI SI AI VOSTRI.

    1. Esti o rusine pentru societatea in care traiesti, in care un invatator i a pus pentru prima data stiloul in mana copilului tau si un medic ti l trateaza acum daca se va imbolnavi. I ati hulit pe medici, dar acum alergati spre ei.Sustinetj orice marlanie din tara asta, dar huliti oamenii care va vindeca si va educa.

    2. Buna ziua
      Din punctul meu de vedere , toata bataia de joc a M.E.N se datoreaza faptului ca nu au dorit si nu doresc invatamant online.Scolile nu au licente pentru adevaratele platforme, elevii si profesorii nu dispun de mijloace materiale.
      Tot vorbeste Ministrul despre platforma Eu cred ,care in realitte nu permite accesul, nu poti contacta pe nimeni la adresa contact .Adevaratele platforme permit realizare de cursuri si examene in timp real.
      Google classroom permite accesul daca scoala ofera un cont.
      Intuitext are exemple pentru materiile de examene dar nu este ceea ce ne trebuie noua.
      Si acum va rog sa va imaginati cum este sa primesti raspunsurile sau intrebarile copiilor continuu pana la ora 24 pe watsapp.
      Trist ce se intampla si consider ca este in afara de neputinta rautate.Sunt destui inteligenti care ar putea pune la punct o platforma adevarata nu lucruri neterminate.

  8. Nu credeam să ajung să spun asta, dar când văd atâta răutate (dar cei care cer 75℅ pentru profesori se cred corecți , nu răi!) nu pot decât să răspund la fel : îmi doresc crâncen înghețarea anului școlar!!!
    Și atunci să nu îi aud pe acești supercorecți: vai, dar nu vă gândiți la copii!
    DA!!! Vreau înghețarea anului școlar!

    1. Mult venin aveti in dvs… “doamna”. As vrea din suflet sa cred ca nu aveti contact cu inimile pure ale copiilor. Gandirea dvs. e rusinoasa! 🙁

      1. In legatura cu veniul de care vorbesti : te asigur ca niciun gram nu-mi apartine!
        E ceea ce am tot adunat de la altii ca tine de-a lungul timpului si acum doar vi-l arunc inapoi!
        Se pare ca nu prea va place!
        Si apropo de “inimi pure de copii” ! Si de la ei m-am contaminat de mult venin…

    2. Și pentru părinții care vor binele copiilor și ii scot din casa in parcuri, la pădure sau grătar, sa li se taie cei 75% din salariu pentru nerespectarea stării de urgentă!

  9. Bun: vreti 75℅ pentru profesori pentru aceasta perioada?! Ok!
    Dar la reluarea normala a cursurilor, să se respecte calendarul școlar inițial, fără nicio recuperare!!!
    Adică și EN și Bac, iar eu să intru în CO conform programării inițiale, adică la 1 iulie!!!
    Nu mă interesează cum! S-o spună toți părerologii de serviciu!
    Crăpar-ar capra vecinului!!!….de Covid eventual!

    1. Doamna, nu meritati nici 75%! Daca vreți să stați acasă, stați pe 0(zero) lei. Pentru ce doriți bani, pe nemunca?

      1. D-l Virgil! Dumneavoastra nu stiti ce au facut profesorii in ultimele 10 zile.
        Au inventat predarea online (nimeni nu a spus, cum trebuie, dar af facut), au facut teste, au strans videouri, linkuri, multe-multe lucruri interesante pentru elevi.
        Pe langa acestea, va spun ce fac intr-o zi, ca profesor.
        Stau 9-10 ore in fata calculatorului si raspund la intrebarile elevilor, prin messenger. Elevii imi trimit toate lectiile si exercitiile rezolvate fotografiate pe care eu le corectez si trimit inapoi (cu corectare, explicatii). Primesc sute de fotografii, dintre care unele sunt greu de citit pentru ca nu toti elevii au telefon mobil performant. Unii elevi im trimit exercitiile duminica seara la ora 22. Si eu raspund: “Multumesc! Voi citi si iti voi trimite corectarea. 🙂 ”
        Si inca ceva: faceam acestea astfel incat 99% aceste zile vor fi recuperate, in iulie de exemplu, cand elevii ar trebui sa aiba vacanta si profesorii ar trebui sa fie in concediu. Deci nici acum nu suntem in concediu, nici atunci nu vom fi. Dar facem, pentru ca asa trebuie si asa este corect.
        Atat despre 75% din salariu.
        (Imi cer scuze pentru greselile de gramatica, nu predau la sectia romana.)

  10. În mediul privat, angajații trimiși acasă de angajator primesc 75% din salariu. Consider ca și în cazul celor de la stat trebuie să se aplice aceeași regulă.Alo, Guvernul, aceste masuri de bun simț nu vă trec prin cap? Profesorii care țin ore online își cunosc menirea și merită să încaseze salariul întreg. Cei care au mai mulți copii în online decât la clasă ar trebui sa primească bonificații.

    1. Se dau fel si fel de compensatii si somaj tehnic.Mai au putin si dau si fotbalistilor si pentru invatamant nu se ia nicio decizie, decat vrajeli cu online.E asa simplu si doamna Ministru se face ca nu vede, nu aude, nu stie: somaj tehnic si orele tinute prin Tvr la un ritm adaptat nevoilor elevilor, cu profesori pregatiti pentru online sau salariu intreg cu perspectiva recuperarii si in caz de prea multa materie, transferarea putinului continut ce ramasese pentru anul viitor si scoaterea din materia de examen.Ca tot nu mai sunt testari initiale, primele 2 saptamani alocat predarii continutului din ultimele 2 saptamani de materie nepredata in anul anterior.

  11. Am inteles. Pentru ca ne faceti favoarea de a sta degeaba trebuie sa luati salariul intreg. Pentru ca ne faceti favoarea sa treceti clasa tot felul de analfabeti trebuie sa va respectam.Credeti ca la privat cei ce au fost fortati sa lucreze de acasa au fost dotati cu de toate? Nu cumva va simtiti nedreptatiti ca nu ati fost deja propusi pentru pensii speciale? Sunteti de tot rasul. Bla bla si mult nimic.

  12. Este o alternativa foarte constructiva aceasta de interacțiune online a profesorilor cu elevii și felicit Ministerul Învățământului și toți profesorii care au înțeles că trebuie să aplice aceasta metoda . Bravo! Și s-au mișcat și adaptat foarte repede. Este foarte important, mai ales pentru cei care au examene, sa nu piardă ritmul. Sa nu uitam și, nu în ultimul rând, impactul psihologic asupra copiilor noștri. Noi părinții ne ducem la munca, ei rămân cu ceilalți părinți, profesorii. Cinste tuturor dascălilor din Romania. Și ei sunt în prima linie la fel că și medicii. Mențin sănătatea mintală a copiilor noștri. Și ei că și medicii merita nu numai salariul întreg dar și un spor la salariu.Bravo și celor care au decis suspendarea cursurilor. Copiii sunt viitorul! Le mulțumim tuturor! Semnează: Părinții.

  13. Copiii mei primesc lecții pe whatsapp. Clasa a doua si a șaptea. Toti (atât ei cât și colegii de clasa) lucrează fără probleme. Trebuie doar sa vrei. În aceste momente de criza ies la suprafață elementele care ar trebui îndepărtate din învățământul românesc, profesori sau învățători incapabili sa se adapteze acestor vremuri de criza. Au tupeul sa ceara norme legale? Sindicatele s-au gândit, în mare parte, sa protejeze cadrele didactice care în alte țări nu ar avea ce cauta in învățământ și nu s-au gândit deloc la interesul elevului. Exact aceste cadre didactice ies acum la iveală, cei ingusti la minte, incapabili să se adapteze. RUSINE! Am văzut zilele astea profesor de peste 70 de ani care își ține lecțiile cu succes pe whatsapp. Trebuie sa ai doar voința. Sunt total de acord ca cei care nu pot sau nu vreau sa predea online sa fie trecuți în șomaj tehnic. Daca stai acasă și “somezi”, fi plătit ca atare.

    1. Învățământul,ca orice activitate (și este una esențială), se face respectând legea, altfel apar inegalități de șanse intre copii. Exista și copii fara telefon, WhatsApp, internet! Acelora le tăiem dreptul la educație? Cine cere acest lucru? Un părinte care habar nu are ce înseamnă învățământ online! WhatsApp nu e învățământ online! Nici pe departe!

      1. Lasati copiii in pace! Sunt bulversati si fara lectiile voastre on-line. Nu toti copiii au ce le-ar trebui ca sa invete folosind acest sistem. I-ati dotat voi cu aparatura? Le platiti voi internetul? Ati avut grija doar de voi! Profesorii stiu sa-si recupereze materia. Si ei sunt oameni si au familii de intretinut. Daca ar putea combate pandemia sacrificandu-si salariile ar face-o. Ceea ce nu pot spune despre voi cei care va credeti atat de destepti si va inchipuiti ca pamantul nu s-ar mai roti daca nu ati fi voi.

    2. Incercati sa va imaginati lucrul pe whatsup cu elevi ai scolilor cu closet în curte. Cred ca merge si pentru zona Gherghitei din sectorul 2.
      Vor fi platiti profesorii pentru orele “recuperate”? Ati vazut copiii dvs. la ora de sport sau la cea de desen? De aceste discipline mai e nevoie?

    3. Dar cei care predau sport, muzica, desen etc. cum își țin lecțiile online? Întreb și eu…. Toți au pretenția să fie făcute eforturi de predare în conjunctura asta de către profesorii de matematica, lb. română, dar restul…. ? Cu astfel de gândire, completată de haosul din mintea conducătorilor, pentru egalitate de tratament vrem și noi șomaj tehnic și nghețarea anului școlar.

  14. Invatamantul online in lipsa unei organizari clare, eficiente si egale pentru tori elevii, poate fi o incalcare a unor prevederi constitutionale! Le prezint mai jos:
    Constitutia Romaniei – TITLUL II – Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale
    Dreptul la învăţătură – ARTICOLUL 32
    (1) Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare.
    (4) Învăţământul de stat este GRATUIT, potrivit legii. Statul acordă burse sociale de studii copiilor şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate şi celor instituţionalizaţi, în condiţiile legii.
    Atat timp cat nu toti elevii si profesorii au asigurate conditii standard de desfasurare a activitatilor online (calculatoare, laptop-uri, telefoane, conexiune de viteza la internet), dar si o pregatire uniforma in vederea desfasurarii activitatilor in acest fel, care sa permita cel putin teoretic aceiasi calitate pentru toti beneficiarii, consider ca poate fi incalcat dreptul egal la invatatura al tuturor copiilor!
    Faptul ca profesorii sau invatatorii ALEG sa tina legatura cu clasele lor nu este o obligatie, pe perioada starii de urgenta activitatile in invatamantul preuniversitar se SUSPENDA! Profesorii si invatatorii care dispun de mijloace si cunostinte tehnice pot sa isi sustina proprii elevi in a nu uita materia parcursa, chiar pot sa le transmita anumite notiuni noi! Oricum, la revenirea in scoli cred ca se va proceda la recuperare (daca va fi intr-un termen rezonabil), Daca nu, cred ca exista alte solutii, precum redistribuirea materiei parcurse pentru anul de studiu care urmeaza!
    Atat profesorii cat si elevii se afla intr-un fel de carantina, in curand este posibil ca aceasta sa fie extinsa catre multe alte categorii profesionale! Cu totii ne dorim sa ne intoarcem la serviciu, sanatosi si mai intelepti!

  15. Ce va mai place sa va uitati in ograda altuia, de asta nu mai puteti dormi voi nopatea, ca isi primesc salariile intregi? Si mai vreti presupun sa se recupereze si la vara, nu?!

    1. Tanti draga, cu tot respectul, când ceri trebuie sa și dai. Te ai întrebat câți elevi au calculator acasă sa se poată lucra cu ei online? Probabil ca nu. Îți spun eu: in mediul rural cam 10% cu indulgenta. Dar imaginează ți cine va recupera orele cu acești copii?! Nu e greu de ghicit, nu?! Și când dacă nu în timpul concediului?! Asa ca… Fiecare sa și vadă de ciorba din oala. Părerea mea.

      1. Dar ce te faci cand invatatorul are o varsta si habar nu are de mediul online, smartphone sau sa acceseze calculatorul?
        Si se intampla ca aceste cadre didactice sa lucreze la scoli bune din Bucuresti cu suport logistic aferent.
        Si nu vb prostii ci din experienta proprie. In timpul anului scolar noi parintii primim informari de la invatatoare prin mesaje scrise pe caiete de notite pe care copiii sunt obligati sa le aiba in permanenta la ei.
        Copiii astia ce facem cu ei? Invatatorul cum isi justifica atitudinea si nepasarea in tot acest timp?

    2. Dar nu e normal să le predea copiilor? În Australia sunt mulți elevi care primesc temele online. În Franța, în cel de-al Doilea Război Mondial, orele se țineau în case conspirative. Eu nu înțeleg ce vor aceste sindicate? Doar bani si iar bani, fără sa facă nimic? Am 3 copii, toți primesc teme acasă, toți primesc link-uri cu diverse filmulețe de pe youtube …chiar trebuie sa fim cu toții o natie de proști? Pentru ca așa vor niște imbecili din sindicate? Sictir, javrelor!

    3. Nedrept ceea ce spuneti. Suntem de vina si pentru ca unii elevi n au nici macar un telefon? Ce sa mai vorbim de net sau calculator…..

  16. Mi se pare foarte corect sa munceasca. Faptul ca stau acasa nu inseamna ca nu se munceste. Eu stau acasa in somaj tehnic pentru ca angajatorul meu nu are cum sa mai traiasca nici el in contextul actual. Fac sacrificii. Doamna de la clasa fetei mele nu face ore online, nici nu face eforturi in directia asta, ba mai mult, ne cere sa lucram cu ei si sa ii trimitem foto de pe ce am lucrat, datat. Acum m-am prins de ce o face. Ca sa nu fie prinsa si sa-si justifice salariul. Nesimtire e un cuvant prea bland!

    1. Sti ceva doamna mai lăsați epitetele deoparte și vedeți-vă de sănătate în aceste zile si nu mai fiti atât deșteaptă!

      1. Ce-ar fi sa nu ne mai dam importanti!? Uitati ca daca statul este echilibrat si corect in masurile sale (asta inseamna ca angajatii sai care nu produc acum, deci si profesorii, printre altii, nu au de ce sa fie platiti) nu produce nici discriminari (asta face cand nu se atinge de salriile/pensiile nenecesare acum) si nici nu ramane fara resurse prin care sa-si plateasca angajatii. N-am auzit vreun profesor sa faca scandal ca i s-au marit veniturile (desi stim cu totii, inclusiv eu, ca sunt din sistem, ca produc prostie, incultura si lipsa de gandire critica pe banda). Acum am nevoie de solidaritate, pentru ca si eu, cu cei 12 colegi care nu mai putem, acum, sa muncim platesc salarii la un aparat bugetar care manaca muuult mai mult decat produce. Cu atitudini precum a dvs nici nu ma mira ca suntem acolo unde suntem in sistemul de stat. A propos, pe ce post lanceziti si incasati fara sa produceti?

    2. La ivatamant toata lumea se pricepe.Pana acum balacareati si medicii.Acum nu pentru ca ,iaca ati descoperit ca salveaza vieti.Acum balacariti dascalii.Chiar nu ganditi deloc?Un pic de respect ar trebui.

    3. Paula, sincer n-am idee de ce toti au sarit la gatul tau si au apelat la atacul la persoana fara ca macar sa dea argumente pentru cauza pe care o sustin. De fapt stai, evident ca am idee. Sunt cu totii niste lipitori ce lucreaza la stat si care depind de bugetul lui.
      Eu cred ca ai perfecta dreptate, mi se pare absurd sa se puna problema sa NU fie controlati profesorii daca isi fac orele. N-am mai pomenit niciun scenariu sau nicio profesie in care sa stai degeaba si sa vina banul la tine, in afara de cea de politician.

  17. De ce sa primeasca salariile intregi fara nicio justificare? Daca in perioada asta nu isi pot desfasura activitatea, sa intre in somaj tehnic asa cum se intampla cu toata lumea.

    Sunt medici? Risca zilnic stand la o casa intr-un magazin?? Daca nu….

    1. Profesorii nu au cerut sa stea acasa! Stau obligati ! Iar mijloacele de munca online lipsesc! Sunt incropeli! Cat timp sistemul nu a fost pregatit pentru predare-evaluare online, aceasta nu poate fi inventata peste noapte!

      1. Somaj tehnic sau salariu intreg cu recuperare.Behaie unii pe aici ca cerem salariu intreg fara munca.Noi nu cerem nimic.Am fost trimisi acasa in situatie de urgenta cu precizarea ca vom primi salariul integral si cu obligatia astfel sa efectuam recuperare.Nu ne-am trimis singuri acasa, nu ne-am dat singuri circulare cu asigurarea ca ne primim salariul intreg.Cui nu-i convine, sa militeze si sa decida legal pentru somaj tehnic si gata, case closed.Ce atata tura vura si carpeli si haos cu online si alte vraja marii? Sunt doua variante vizibile din avion si doamna Ministru nu le vede nici daca i le semnalam cu un mare SOS scris pe zapada.

    2. Pai si sa se puna ei singuri in somaj tehnic sau este nevoie de o uniformizare si legi clare? Ce vina au profesorii ca sunt efectiv tracasati cu atatea cerinte confuze, fara suporturi de predare puse la dispozitie? Sportul cum se preda, desenul, la clasa 0 sau la gradinita cum se preda? Ori unii sa munceasca si altii nu? Ca de obicei, aberant sistemul de invatamant romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Performanța la clasă și în afara acesteia, premiată miercuri la Gala Merito. 12 profesori vor fi recompensați pentru profesionalism și inovare în educație / Mircea Miclea va vorbi în descrierea evenimentului – VIDEO

Un număr de 12 profesori vor fi premiați miercuri, 10 mai, în cadrul Galei Merito pentru profesionalism în educație. Premiile au drept scop recunoașterea performanței la clasă și în afara…
Vezi articolul

Reacție dură a geografilor la “scăparea” lui Andronescu: Includerea geografiei în invenția de probă de BAC numită Creativitate ne provoacă o nemulțumire profundă

Reacție dură a Societății Române de Geografie, la ideile vehiculate de Ecaterina Andronescu privind ba eliminarea Geografiei de la BAC, ba introducerea materiei într-un examen numit “probă de creativitate”. Explicațiile…
Vezi articolul

LISTA Cele 12 licee în care profesorii și elevii vor activa anul acesta noile hub-uri 3DUTECH. Concursul național de 3D printing și robotică a fost inclus în Calendarul concursurilor școlare publicat de Ministerul Educației (P)

A șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România anunțate în cadrul campaniei „Modelează viitorul. Printează-l 3D!”.…
Vezi articolul