Teleșcoala şi pentru elevii care studiază în limba maghiară – Ministerul Educației și TVR anunță extinderea lecțiilor televizate

8.947 de vizualizări
FOTO: Freepik.com
Cursurile televizate lansate în urmă cu o săptămână de Ministerul Educației în parteneriat cu TVR vor cuprinde și lecţii în limba maghiară, anunță Televiziunea publică. Lecțiile și suporturile de curs vor fi disponibile și pe pagina de Facebook dedicată proiectului Teleșcoala TVR.

Televiziunea publică anunță că, “la solicitarea reprezentanţilor minorităţii maghiare din România, la o săptămână de la demararea proiectului ‘Teleşcoala’, TVR a semnat un Act adiţional la contractul de parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi va difuza şi lecţii în limba maghiară. În acord cu misiunea sa publică, TVR (…) va realiza proiectul ‘Teleşcoala’ cu conţinut didactic şi pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale”, transmite Agerpres.

Pe TVR 3 şi în grila de programe a studiourilor teritoriale din Târgu Mureş şi Cluj, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor şcolare la următoarele discipline: limba şi literatura maternă, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie, informatică şi ştiinţe sociale.

Citește și:

 


2 comments
  1. Din pacate modul in care este realizata de catre TVR2 aceasta TELESCOALA (avand doar potential numerosi telespectatori) are inca numeroase DEFICIENTE semnalate si de mine pe pagina Facebook a TVR2…
    DAR NIMENI DE LA TVR 2 NU A RASPUNS SI NICI MODUL DE REALIZARE NU S-A SCHIMBAT. Iata cele mai importante probleme:
    1.Textele si imaginile afisate ocupa cel mult 30% din suprafata ecranului, fiind ILIZIBILE deci INUTILE….Nu au ce cauta pe ecran in mod continuu imaginea integrala a profesorului, imagini din studio, pete de culoare.
    2.Textele scrise afisate suneori dificil de citit si monotone… Se pare ca autorii lor nu stiu ce sunt tehnoredactarea, fonturile, culorile, etc..
    3.Disciplina, titlul lectiei si numele profesorului ar trebui afisate repetat pe burtiera pentru ca si cei care urmaresc intermitent sau nu au intrat de la inceput sa stie despre ce este vorba… Textele afisate in burtiera trebuie sa fie editate cu alb pe fond negru (caci daca fondul imaginii este tot alb, aceste texte nu se pot citi! PACAT DE MUNCA EDITORULUI!!!!
    4.Nu este afisata durata lectiei..
    5.Sunetele sunt uneori necorelate cu imaginile si alteori pot lipsi…
    6.Vocea profesorului are fluctuatii de intensitate si debit…
    7.Stocati undeva emisiunile transmise si transmiteti linkurile unde pot fi gasite…
    SA SPERAM CA MACAR LA EMISIUNILE IN LIMBA MAGHIARA ACESTE DEFICIENTE NU SE VOR MAI RETINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Peste 130 de elevi de la Colegiul Tehnic din Motru nu și-ar fi primit bursa profesională pentru un întreg an școlar. Banii ar fi fost deturnați de directoare – memoriu adresat Ligiei Deca / Directoarea neagă acuzațiile

UPDATE: Directoarea Colegiului Tehnic din Motru a contactat Edupedu.ro și a negat acuzațiile aduse în memoriul redactat de reprezentantul legal al Primăriei Municipiului Motru, membru în Consiliul de Administrație al…
Vezi articolul

Fundația Blue Planet, controlată de fiica fostului director SRI Virgil Măgureanu, încearcă din nou să fie declarată de interes public printr-un proiect de HG pus în consultare de Ministerul Educației / Presa a scris că miza este un imobil monument istoric din centrul Capitalei

Fundația “Blue Planet”,despre care PressHub.ro a scris că este controlată de fiica fostului director SRI Virgil Măgureanu, încearcă din nou să fie declarată de utilitate publică, după ce o inițiativă…
Vezi articolul

Concurs metodiști 2023-2024. Înscrierile pentru profesorii care pot face inspecții, deschise de mai multe inspectorate școlare – documente / Rezultatele finale se publică până pe 6 octombrie, transmite Ministerul Educației

Înscrierile pentru profesorii care vor să devină metodiști, să îndrume profesori debutanți sau activități de mentorat și să poată lua parte la inspecțiile de specialitate, au fost deschise de către…
Vezi articolul