Terrible twos: Ce să nu ceri de la un copil de 2 ani

4.551 de vizualizări
Fetița mea de 2 ani și jumătate are deja personalitatea ei. Se îmbracă exact cum își dorește, refuză ușor anumite lucruri pe care apoi le cere imediat, la câteva secunde distanță, acum e veselă, acum e supărată.

Exemplu de dialog între mine și ea:

Eu: Vrei banană?
Ea: Nu vreau banană!
Eu: Ok!
Ea, după 10 secunde: Mama, vreau banană!

Aceasta este vârsta contrariilor. Nu trebuie să ceri foarte mult de la un toddler (1-3 ani), pentru că sunt multe lucruri pe care ei le vor înțelege, dar ceva mai târziu.

1. Nu te aștepta să-și împartă jucăriile

Am fost de curând cu fetița mea la niște rude. Nu a vrut să-și împartă deloc jucăriile. Și nici ceilalți copii cu care se juca, deși erau ceva mai mari (5 ani). Potrivit unor studii, deși copiii încep să înțeleagă acest concept, de a împărți lucruri cu alții, abia pe la 7 ani vor fi pregătiți pentru asta.

Ce poți face?

Nu-l forța să împartă! Poți să îi arăți cum se face, să fii tu model pentru copil. Să împarți prăjituri cu partenerul sau cărți, de exemplu.

2. Nu te aștepta să renunțe ușor la tantrumuri

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, de Ziua Educației: Lipsa de respect față de acest domeniu, în frunte cu actualul ministru al educației, este atât de mare, încât avalanșa lor de mesaje, cu ocazia acestei zile, nu are acoperire în realitate

Lipsa mesajelor de Ziua Mondială a Educației din partea clasei politice, care coincide cu ziua când se votează și moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, arată „lipsa de respect” față…
Vezi articolul

Aproape 2 milioane de copii ar trebui să primească zilnic la școală, lapte și produse lactate și de panificație, iar de două ori porții de fructe. În realitate nu primesc nimic, deși școala a început de 3 săptămâni / Motivele pentru care licitațiile nici nu au fost demarate

Elevii și preșcolarii nu primesc deocamdată nici unul dintre produsele alimentare „asigurate“ prin Programul pentru școli al României, care se desfășoară în mare parte cu bani europeni, potrivit surselor Edupedu.ro.…
Vezi articolul