Un singur proiect românesc – printre cele peste 180 de proiecte câștigătoare ale granturilor acordate de Consiliul European pentru Cercetare, în valoare totală de 450 milioane de euro

1.908 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Consiliul European pentru Cercetare (ERC) a anunțat, marți, cei 185 de câștigători ai granturilor sale pentru cercetare pe termen lung anunțate anul trecut, granturi în valoare de 450 de milioane de euro și care acoperă toate domeniile – de la viruși și tratamentul cancerului la schimbări climatice și combaterea violenței împotriva femeilor prin măsuri economice. Printre câștigători se numără un singur cercetător din România.

Este vorba despre Ioana Feodorov de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române. Aceasta a propus o cercetare pe tema (titlul e redat conform anunțului ERC, în limba engleză): “Early Arabic Printing for the Arab Christians. Cultural Transfers between Eastern Europe and the Ottoman Near-East in the 18th century”.

Cei 185 de cercetători, aparținând unor universități sau instituții academice din 20 de țări europene, sunt beneficiarii unei finanțări ce face parte din programul UE pentru cercetare și inovare Orizont 2020. Proiectele câștigătoare au fost selectate dintr-un total de 1881, dintre care peste 800 – din domeniul științelor și ingineriei.

  • Cei mai mulți dintre câștigători sunt din Germania (35), Marea Britanie (34), Franța (21). Cei mai puțini (câte unul) provin din România, Estonia, Portugalia, Polonia și Ungaria.

Lista completă a cercetătorilor câștigători

Proiecte câștigătoare – împărțirea pe criterii și domenii

 

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ținta Ministerului Educației: Tot ce înseamnă învățământ tehnologic să se desfășoare în sistem dual până în 2029, adică mai mult de jumătate dintre copiii de liceu din România, spune secretarul de stat Sorin Ion

„Este o țintă ambițioasă a Ministerului Educației ca până în 2029, tot ce înseamnă învățământ tehnologic în România să se desfășoare în sistem dual, asta înseamnă mai mult de jumătate…
Vezi articolul

Războiul cercetătorilor: Ucrainenii cer jurnalelor de știință să-i boicoteze pe autorii ruși, Rusia plănuiește să renunțe la regula ca cercetătorii săi să publice în reviste internaționale – analiză Nature

Majoritatea publicațiilor științifice internaționale continuă să ia în considerare cercetări indiferent de naționalitatea autorilor, însă războiul din Ucraina intensifică presiunile asupra editorilor, relatează revista Nature. Mai precis, în timp ce…
Vezi articolul

Diplomele profesorilor din județul Vaslui vor fi verificate de Inspectoratul Școlar, după cazul profesoarei de limba româna acuzată că şi-ar fi falsificat actele de studii, în baza cărora a obţinut toate gradele didactice

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui au solicitat verificarea tuturor documentelor de studii ale salariaţilor din unităţile de învăţământ din judeţ, după ce recent viceprimăriţa din comuna Codăeşti, care este…
Vezi articolul

UPDATE Câștig de cauză, în primă instanță, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, în cazul plagiatului lui Lucian Bode: Tribunalul din Sălaj a respins cererea ministrului de suspendare a hotărârii pe baza căreia Comisia de etică i-a analizat teza de doctorat a doua oară / Bode anunță că cere desființarea hotărârii în integralitatea ei

Tribunalul din Sălaj a respins, marți, ca nefondată cererea prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul…
Vezi articolul