“Whistleblowerii sunt oamenii curajoși din sistem. După Colectiv, toate acele voci au fost femei.” Interviu cu Alexander Nanau, regizorul filmului “Colectiv”

136 de vizualizări
Foto: Bogdan Iordache
Filmul documentar “Colectiv” a avut premiera mondială în 2019, la prestigiosul Festival de film de la Veneția, iar protagoniștii filmului au fost aplaudați în picioare 10 minute în șir. Au urmat și alte festivaluri, precum și premii, iar acum “Colectiv” este invitat special la Sundance, cel mai important festival de film din America, alături de doar alte 5 filme care au marcat anul ce tocmai a trecut.

Chiar înainte să plece în SUA, am stat de vorbă cu Alexander Nanau, regizorul documentarului, cunoscut iubitorilor de film pentru “Toto și surorile lui”, un documentar realizat în 2014 și multipremiat în toată lumea.

Alex, cum s-a născut acest film?

Cumva din nevoia de a înțelege ce se întâmplă în timp real, în societatea românească, după Colectiv. A fost mai întâi nevoia de a înțelege această schimbare care se cere de către o generație, în sfârșit, după atâția ani și cumva înțelege cum funcționează puterea, în relație cu cetățenii.

 

 

Foto: Bogdan Iordache

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anunț confuz al Ministerului Educației pentru angajare pe un post la o școală europeană. Nu e clar dacă postul este de asistent director sau director adjunct și dacă e vorba despre Școala Europeană Bruxelles IV sau Luxembourg I / UPDATE Anunțul a fost corectat

Ministerul Educației a publicat pe 15 martie un anunț pentru un concurs în urma căruia vor fi selectați maximum doi candidați pentru un post la o Școală Europeană. Numai că…
Vezi articolul

Ministerul Educației – nicio informație despre „verificările interne” în cazul de abuz în care a dezvăluit către presă identitatea minorului care ar fi fost agresat la Școala Nicolae Titulescu, la o lună de atunci / Instituția avea de la bun început informații detaliate  despre cauzele „erorii”

S-a împlinit o lună de când Ministerul Educației a transmis către presă un document „anonimizat” superficial, ce permitea jurnaliștilor să afle datele de identificare ale unor elevi aflate în situații…
Vezi articolul