100 de elevi ucraineni vor putea învăța pe baza curriculumului din țara de origine, într-un proiect adoptat în Sectorul 1 din București

Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com

Un proiect prin care 100 de elevi ucraineni pot urma, în actualul an școlar, curriculumul sistemului de învăţământ din ţara de origine la Şcoala Gimnazială ‘Uruguay’ a fost adoptat, joi, de Consiliul Local al Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Proiectul educaţional, intitulat ‘Ajutăm elevii din Ucraina’, se va derula în anul şcolar 2021-2022, stabileşte hotărârea adoptată. Documentul prevede că elevii refugiaţi îşi vor desfăşura orele cu tutori de origine ucraineană sau online cu şcoli din Ucraina într-un ‘spaţiu corespunzător’, amenajat la Şcoala Gimnazială ‘Uruguay’.

Iniţiativa vine în întâmpinarea nevoii ca aceşti copii să poată urma cursuri în propria limbă, să parcurgă propria programă şcolară, să se poată adapta mai uşor societăţii în care trăiesc în prezent şi să înveţe treptat limba română.

Prin acelaşi proiect, cei 100 de copii ucraineni vor participa la activităţi culturale şi sportive împreună cu elevi români. 

Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version