30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.

Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Bursele ”pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei 4 ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Termenul limită de înscriere la burse este 31 mai 2023. Până la această dată limită a primei etape, aplicanții, cu ajutorul profesorilor sau părinților, trebuie să trimită pe mailul fundatiaradacinigrup@radacini.ro următoarele documente scanate (primul din listă se găsește mai jos în articol de unde se poate descărca):

Transmiterea dosarului de aplicare complet, în format fizic, este și ea posibilă, dar nu mai târziu de data de 7 iulie 2023, la adresa: Fundația ”Rădăcini Group”, Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D, Clădirea Aviației Tower, biroul nr. 5, sector 2, București, potrivit comunicatului de presă.

În etapa următoare, după studierea documentelor de mai sus, elevii aplicanți care îndeplinesc criteriile vor fi invitați să transmită către comisia de burse alte documente pe care le consideră necesare. Acestea pot fi: copie simplă dupa actul de identitate și certificatul de naștere al aplicantului, copii după diplomele obținute la concursuri și olimpiade școlare; recomandări scrise de cel puțin doi profesori din școala gimnazială, de preferat un profesor de Matematică / Limba română din clasele a VII-a sau a VIII-a și dirigintele actual sau din anul anterior etc.

Care sunt criteriile de acordare a burselor:

”Decizia de extindere a bursei de studiu va fi revizuită an de an pentru fiecare elev în parte. La revizuire se ține cont de statutul financiar al familiei, de rezultatele şcolare (medie anuală pentru fiecare an de studiu de minimum 8.50 şi media anuală de cel puţin 7.00 la fiecare disciplină în parte), participări la concursuri școlare şi olimpiade, implicare socială, precum și de exemplarul comportament al elevului (nota 10 la purtare)”, mai scrie în comunicat.

DOCUMENTE Descarcă formularele și instrucțiunile complete (.pdf):

Aplicație elev candidat 2023-2024:

Regulament:

Criterii de eligibilitate:

Modul de aplicare:

Informare GDPR:

”Programul „Burse de studiu pentru elevi din mediul rural” va încheia la finele acestui an școlar cea de-a șaptea ediție, cu un total de 120 de beneficiari, respectiv cea de-a patra generație de absolvenți ai unui ciclu liceal complet. Bursierii absolvenți ai primelor trei generații sunt studenți la facultăți renumite din țară, studiind domenii precum IT, Drept, Inginerie, Medicină, Științe Politice etc.”, mai transmit organizatorii.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version