Ministerul schimbă din nou datele olimpiadelor de Matematică, Fizică și Limba rromani, pentru a nu se suprapune cu Paștele Catolic. Singura menținută de sărbătoare: olimpiada la Religie cult Ortodox

Foto: Pixabay.com

Ministerul Educației modifică pentru a doua oară datele la care elevii vor susține olimpiadele naționale, după ce prima schimbare a plasat competițiile la Matematică, Fizică, Limba rromani și Religie cult Ortodox chiar în ziua Paștelui Catolic. Potrivit unei note primite astăzi de inspectoratele școlare județene de la Ministerul Educației și obținute de Edupedu.ro, olimpiada națională de Matematică revine în perioada 5-10 aprilie. Singura competiție care rămâne de Paștele Catolic este Religia cult Ortodox susținută de elevii de liceu.

Datele modificate de susținere a olimpiadelor – conținute în nota semnată pe 12 februarie 2020 de secretarul de stat Luminița Barcari – au fost publicate și pe site-ul edu.ro, la secțiunea Olimpiade și concursuri – cu mețiunea “last update: 12.02.2020”.

A apărut necesitatea de modificare a programării etapelor naționale ale unor competiții școlare pentru a nu se suprapune cu perioada sărbătorilor pascale, cultul catolic, și pentru a permite elevilor participarea la mai multe olimpiade școlare“, spune Ministerul Educației, în nota trimisă inspectoratelor școlare județene și obținută de Edupedu.ro.

Olimpiadele naționale ale căror date au fost modificate, prin nota trimisă astăzi ISJ-urilor:
Limba Rromani
Matematică
Fizică
Informatică
Olimpiada de Informatică Aplicată „AcadNet”
Olimpiada de Inovare și Creativitate Digitală – InfoEducație
Olimpiada Animatorilor (Licee Pedagogice)
Descarcă de aici Noul calendar al olimpiadelor școlare 2020 – updatat de Minister pe 12 februarie

NOU Calendarul Olimpiadelor Nationale 2020

Imagine de MorningbirdPhoto de la Pixabay

Exit mobile version