Academia Română oferă 10 burse de câte 1.000 de lei pentru elevii cu performanțe școlare și la olimpiade, din mediile dezavantajate / Criteriile de acordare

Academia Română / Foto: Wikipedia.org

Academia Română anunță că acordă, în 2022, burse pentru elevii de liceu performanți din medii defavorizate, cu rezultate școlare deosebite, în cadrul programului “Academia Română în dialog cu tinerii“, se arată într-o adresă a Inspectoratului Școlar Județean Mureș, în parteneriat cu Ministerul Educației, pentru directorii de școli din țară. În documentul obținut recent de EduPedu.ro, este vorba despre 10 burse a câte 1.000 de lei lunar, alături de instrucțiuni pentru înscrierea în concursul de selecție.

Astfel, programul vizează “susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit”. “Între direcțiile acestui program se află acordarea de burse elevilor performanți, cu rezultate excepționale, care trăiesc în medii defavorizate, cu deosebire spațiul rural”, arată comunicatul. Dosarele de candidatură se depun până cel târziu 3 decembrie anul acesta.

Criteriile de selecție și trimiterea dosarelor de candidatură

Conform documentului, criteriile de selecție sunt:

“Elevii care îndeplinesc criteriile de mai sus, pot trimite dosarele de candidatură astfel:

Dosarele – trimise până pe 03.12.2021. Ce trebuie să cuprindă

Dosarele trebuie să includă:

Documentul:

Exit mobile version