Achiziții controversate în Sectorul 1 al Bucureștiului: 20 de școli fac curățenia cu o firmă deținută de fostul partener de afaceri al directorului de achiziții al Primăriei

Foto: Pexels.com

O firmă nou-înființată a obținut 39 de contracte, în valoare totală de peste 1 milion de lei, de la mai multe școli din Sectorul 1 al Capitalei și de la Proedus – centrul de proiecte educaționale al Primăriei București. Școlile au cumpărat serviciile de curățenie, prin achiziție directă, în lunile mai și august, de la firma MIHTEO ICS – care fusese înființată în luna aprilie. Administratorul firmei care a obținut toate contractele prin atribuire directă este, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Mihai Teodor Adrian. Firma sa, MIHTEO ICS SRL, a fost înființată pe data de 25 aprilie 2019, și în mai puțin de o lună de la înființare societatea a obținut prin atribuire directă 15 dintre contractele cu școlile.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Mihai Teodor Adrian a fost asociat până în 2010 într-o altă firmă, SC Construcții Civile și Reabilitări SRL Chitila, cu Fodoroiu Cosmin Marius, acesta din urmă având funcția de Director executiv al Direcției de Investiții a Primăriei Sectorului 1 din București (sursa).

În total, 21 școli și 2 grădinițe din sectorul 1 al Capitalei, precum și centrul PROEDUS al Primăriei Capitalei și-au cumpărat în lunile mai și august 2019 serviciile de curățenie de la aceeași firmă: MIHTEO ICS. Valoarea celor 39 de contracte este de aproape 1.300.000 de lei, conform datelor de pe platforma electronică de achiziții publice, SICAP.

Școlile de Sectorul 1 al Capitalei care au încheiat contracte cu firma nou-înființată MIHTEO ICS:

– Valoarea contractului din luna mai: 90.680 RON
– Valoarea contractului din luna august: 23.590 RON

Descrierea sericiilor cumpărate de școală, potrivit informațiilor publicate pe SICAP:
servicii de curățenie de întreținere zilnică ale instituțiilor publice. Serviciile de curățenie de întreținere se desfășoară de luni până vineri, 8 ore pe zi, excepție făcând sărbătorile legale. Serviciile de curățenie de întreținere se desfășoară pe o suprafață de maxim 900 metri pătrați pentru fiecare agent de curățenie solicitat. Prețul pentru acest serviciu practicat cu 1 agent de curățenie este de 4900 lei pe lună. În cazul în care doriți prezenta mai multor agenți de curățenie, prețul va crește exponențial cu numărul de agenți. – Aspirarea, spălarea și degresarea pardoselilor (clase, birouri, holuri, casa scării, sala de sport, etc.); – Ștergerea și îndepărtarea prafului de pe piesele de mobilier; – Tratarea cu soluții protectoare a suprafețelor din lemn; – Spălarea, dezinfectarea și odorizarea grupurilor sanitare; – Curățarea petelor apărute accidental; – Dezinfectarea mânerelor la uși; – Ștergerea geamurilor și ușilor de la intrările în clădire; – Colectarea deșeurilor și depozitarea acestora în mod corespunzător; – Înlocuirea sacilor menajeri din coșurile de gunoi; – Curățarea spațiului de depozitare a deșeurilor; Prețul include costul echipamentelor de lucru, uneltele și mașinile, detergenții și soluțiile de curățat și de tratare a suprafețelor, consumabilele, forța de muncă, supravegherea necesară desfășurării acestei activități și deplasarea personalului în București.”

– Valoarea contractului din luna mai: 83.412 RON
– Valoarea contractului din luna august: 21.049 RON

– Valoarea contractului din luna august: 39.200 RON
– Valoarea contractului din luna august: 20.468 RON
– Valoarea contractului din luna mai: 19.600 RON

 

Exit mobile version