Admiterea 2020 la liceele cu profil bilingv: departajarea se face după media din gimnaziu la limba străină – proiect de regulament

SURSA: pixabay.com

Proiectul de metodologie pentru Admiterea 2020 la liceele cu profil bilingv arată că departajarea se face după media din gimnaziu la limba străină sau, dacă e cazul, după rezultatele de la examene cu recunoștere internațională. Nota minimă de admitere la proba de verificare a cunoștințelor la limba modernă este 6 (șase).

Documentul obținut de Edupedu.ro prevede că proba de verificare a cunoștințelor la limba modernă constă în recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute pe parcursul ciclului gimnazial la limba modernă pentru care se optează la admiterea în clasa a IX-a cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv sau a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine.

Mai exact, în cazul mediei din gimnaziu, metodologia aflată n stadiu de proiect prevede că proba de verificare a cunoștințelor la limba modernă se echivalează cu media aritmetică, calculată cu două zecimale, fără rotunjire, a mediilor anuale aferente celor patru ani de studiu din învățământul gimnazial la limba modernă pentru care optează elevul.

Adică la liceele cu profil de limba franceză, va conta media obținută în clasele V-VIII la limba franceză, pentru limba engleză, tot așa ș.a.m.d.

Echivalarea cu examene de certificare

Candidaților care au promovat, pe parcursul învățământului gimnazial, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și celor care au obținut premiul I, al II-lea, al III-lea sau mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba engleză/franceză/germană/italiană/spaniolă/rusă, li se recunosc și echivalează aceste rezultate cu proba de verificare a cunoștințelor la limba modernă pentru care au obținut distincția, se mai arată în metodologie.

Cererile de echivalare se depun online sau prin poștă, ori depuse fizic la sediul școlii la care candidatul vrea să meargă. Anexa la fișa de înscriere pentru fiecare candidat va fi completată de către comisia din fiecare școală, pentru fiecare elev în parte.

Foro: pexels.com

Exit mobile version