Adresă greșită/invalidă transmisă profesorilor de Ministerul Educației. E-mailul la care profesorii pot să propună comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică nu există / UPDATE Adresa de e-mail a fost reparată, spun reprezentanții Ministerului

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

UPDATE Adresa de e-mail a fost reparată, au spus pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației.

Știrea originală:

E-mailul la care profesorii pot să propună comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică nu funcționează, după cum au semnalat cititorii Edupedu.ro. Marți, 31 octombrie, Ministerul Educației a venit cu clarificări în privința celor mai multe întrebări adresate de cadrele didactice. Una dintre întrebări a fost legată de posibilitatea profesorilor de a cere ca un furnizor sa fie introdus pe listă.

Cititorii Edupedu.ro au semnalat că adresa transmisă de Ministerul Educației nu este funcțională.

Întrebare: Personalul din învățământ poate propune comercianți?

Răspunsul Ministerului Educației: „Da, personalul din învățământ poate propune comercianți. Te rugăm să transmiți sugestia ta la următoarea adresă: comerciant.ro@pluxeegroup.com.”

La întrebarea dacă există o listă finală a comercianților la care pot fi utilizate primele pentru carieră didactică și carieră profesională, răspunsul Ministerului a fost că nu va exista o listă finală, fiind actualizată permanent.

Au existat o serie de reacții în mediul online, ale profesorilor, despre faptul că pe lista intermediară, oferită de compania emitentă a cardurilor unora dintre liderii sindicali din Educație și pe care aceștia au făcut-o publică, nu se află decât magazine de electrocasnice și electronice, plus librării și supermarketuri.

Ce sunt primele de carieră didactică

Prima de carieră didactică „are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare/universitare în procesul educațional.”

Art. 3 – „(3) Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net care se decontează din fonduri externe nerambursabile pentru următoarele categorii principale de cheltuieli:

a) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

b) cheltuieli pentru echipamente IT;

c) cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

d) un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

(4) Prima de carieră didactică se acordă într-o singură tranșă, respectiv în luna octombrie 2023 și va putea fi utilizată în anul școlar 2023—2024.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Profesorii pot propune comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică, anunță Ministerul Educației
Exit mobile version