Alina Gorghiu, PNL, se declară mulțumită că „România Educată devine, astăzi, realitate, sunt convinsă, prin votul coaliției aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizați”

Foto: Senatul Romaniei

În prima zi de grevă generală în Învățământ, vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, PNL, anunță într-o conferință de presă că parlamentarii sunt mobilizați și că „România Educată devine, astăzi, realitate, sunt convinsă, prin votul coaliției aflate la guvernare”. Rapoartele comisiei de învățământ, comisie de fond, au fost publicate luni la prânz, iar votul plenului ar urma să înceapă la ora 17:00, conform programului afișat.

”Cred că cel mai important proiect pe care îl avem astăzi pe ordinea de zi este pachetul Legilor educației. România Educată devine, astăzi, realitate, sunt convinsă, prin votul coaliției aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizați, le mulțumesc celor din Comisia de educație pentru efortul peste o săptămână, zi de zi, mai bine de 12 ore pe zi, discuții, dezbateri, amendamente suplimentare. Vă fac informarea că peste 500 de amendamente au fost depuse și în Senatul României la aceste legi, atât pe preuniversitar, cât și pe universitar. Sunt mulțumită că astăzi reușim să supunem votului plenului Senatului proiectul cel mai mare de consultare națională din ultimele trei decenii”, a declarat Alina Gorghiu, după ședința Biroului Permanent.

Exit mobile version