Alți 38 de elevi, eliminați pentru fraudă la Bacalaureat, la proba scrisă de Matematică/Istorie. Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie

Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com

Alți 38 de elevi au fost dați afară din Bacalaureat 2022, după cei 39 de luni, în a a doua probă scrisă din cadrul examenului din această sesiune, potrivit unui comunicat dat de Ministerul Educației. Aceștia nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

S-au prezentat 97,1% dintre candidați, adică 115.938. Au lipsit 3.472 de candidați.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării: număr de candidați înscriși – 119.828) va avea loc miercuri, 22 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate, anonimizate, va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil

Exit mobile version