Anchetă a Inspectoratului Școlar Gorj la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, după ce părinții au reclamat încălcarea regulamentului la proba de limba română a Evaluării Naționale / Elevii nu ar fi fost puși în bănci în ordine alfabetică, ci așa cum erau în clasă

Foto: © Chonlawut Brahmasakha | Dreamstime.com

Inspectoratul școlar din Gorj a deschis o anchetă la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu privire la așezarea în bănci a elevilor de clasa a VIII-a, la proba de limba română la Evaluarea Națională, care a avut loc luni, 19 iunie. Inspectorul școlar din Gorj Marcela Mrejeru a confirmat pentru Edupedu.ro că marți a fost primită o sesizare de la un părinte, care semnala faptul că elevii nu ar fi fost puși în bănci în ordine alfabetică, ci așa cum erau în clasă. “Verificăm acum aceste aspecte și până la finalul zilei vom avea o concluzie”, a spus inspectorul general. În cazul în care se adeveresc acuzațiile, la proba de miercuri la matematică se va schimba președintele de comisie, a mai spus Marcela Mrejeru, într-un scurt interviu. Ministerul Educației a fost sesizat de asemenea, prin Federația Națională a Părinților, în legătură cu acest caz, spune președintele Federației, Iulian Cristache.

La Inspectoratul Școlar din Gorj a fost depusă marți o sesizare oficială, în care un părinte acuză că la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost încălcat regulamentul privind desfășurarea și organizarea probelor de la Evaluarea Națională. Mai exact, elevii de clasa a VIII-a care au susținut luni proba de limba română, nu au fost așezați în bănci în ordine alfabetică, așa cum prevede regulamentul, ci așa cum erau în clasă, cu aceiași colegi în sală.

Potrivit metodologiei privind organizarea examenului de Evaluare Națională din 2010-2011, pe baza căreia sunt aprobate și regulile de desfășurare a examenului și în acest an școlar, 2022-2023, la articolul 11, alineatul 7, se precizează:

„Comisiile din unitățile de învățământ au următoarele atribuții:

(7) repartizează candidații pe săli, în ordine alfabetică, și afișează pe lista fiecărei săli, lista nominală cu elevii”.

La alineatul 6 se precizează că “se asigură numărul optim de săli în care se susțin probele, astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă”.

Acuzațiile au apărut inițial pe o rețea de socializare, luni, 19 iunie, după proba de limba română a Evaluării Naționale. Abia marți, inspectoratul școlar Gorj a primit o sesizare oficială în acest sens, confirmă pentru Edupedu.ro, inspectorul școlar general Marcela Mrejeru. “Se verifică toate aspectele. Dacă se constantă că sunt reale toate acuzațiile, mâine, la proba de matematică a Evaluării Naționale, putem schimba președintele de comisie și pe cel care a făcut repartizarea”, spune inspectorul școlar.

Ministerul Educației a fost sesizat de asemenea, prin Federația Națională a Părinților, în legătură cu acest caz, spune președintele Federației, Iulian Cristache pentru Edupedu.ro.

Exit mobile version