Anchetă la o școală din Carei după ce o elevă și-a acuzat diriginta că a forțat-o să se tundă în fața clasei

Conducerea unei școli din Carei a început o anchetă după ce o elevă de clasa a cincea, care şi-a vopsit părul, și-a acuzat diriginta că a umilit-o, forțând-o să se tundă în faţa clasei, potrivit ȘtirileProTV. Părinţii fetei sunt revoltaţi şi vor să depună o plângere la poliţie pentru rele tratamente aplicate minorilor. Şi conducerea şcolii face verificări.

Eleva susţine că a fost cu mama ei la coafor şi, cu acordul acesteia, şi-a vopsit părul. Potrivit conducerii şcolii, citate de ȘtirileProTV, profesoara de istorie – care îi este şi dirigintă – i-ar fi atras atenţia copilei să se tundă ori să-şi vopsească părul într-o culoare naturală. Fata susţine că diriginta nu i-a spus nimic.

Nicoleta Plank, elevă: „Într-o zi de luni m-a văzut cu părul vopsit, n-a zis nimic, iar joi a venit cu foarfecă de faţă cu toţi colegii, care au râs de mine. La ultima oră a intrat în clasă foarte tulburată, şi-a aruncat geantă pe catedră şi mi-a pus o foarfecă pe bancă. Am apucat să-mi tai din păr puţin şi o colegă a spus că ştie să tundă şi a lăsat-o pe ea.”

Peste câteva zile, profesoară a venit în clasa cu o foarfecă şi i-ar fi spus fetei să facă ce vrea, după cum a povestit chiar mama ei. Iar fata a început să-şi taie părul, apoi a fost ajutată de o colegă. Acum spune că s-a simţit umilită.

Irina Plank, mama elevei, a declarat pentru StirileProTV că „Nu mi-a zis nimic că nu-i bine aşa sau să facem ceva cu părul fetiţei. Și în breton i-a intrat cu foarfecă. A recunoscut azi că n-a făcut bine. Dânsa a venit cu foarfecă de acasă şi nervoasă i-a zis faci ce vrei, fetiţa a început să-şi taie din păr.”

Profesoara implicată în acest scandal nu a dorit să facă nici o declaraţie şi nu a comentat acuzaţiile. Conducerea şcolii a deschis o anchetă. Regulamentul prevede doar ca elevii să vină într-o ţinută decentă, fără îmbrăcăminte sau accesorii stridente, însă nu specifică nimic legat de vopsirea sau lungimea părului. Ancheta va trebui să stabilească şi de ce profesoara a luat o măsură atât de severă.

Și inspectoratul şcolar s-a sesizat. Călin Durlă, inspector şcolar, a declarat că „probabil o fi având anumite nemulţumiri, dar nu şcoala este menită să aplice astfel de pedepse. Sancţiunile pot porni de la mustrare până la desfacerea contractului de muncă”.

Foto: Bullying

Exit mobile version