Anchetă Rise Project: Catedra de abuz – “Au fost niște relații de iubire”

Foto: Pixabay.com

“Frica e încă acolo, înfiptă adânc în sufletul lor, chiar și la ani distanță. Sunt foste studente la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică – UNATC București. Au deja o carieră: actrițe, regizoare sau scenografe. În schimb, Bianca Stânea, absolventă de Regie, a renunțat. „Nu am mai făcut niciodată teatru”. A acceptat să vorbească despre asta în fața camerei. Celelalte povestesc ce au pățit, dar nu vor să apară cu numele lor”, scrie RISE Project într-o anchetă publicată luni.

Potrivit sursei citate, celor care doresc să nu le fie dezvăluită identitatea “le e frică că nu vor mai primi niciun rol, le e teamă de ce vor crede ceilalți – rude, prieteni, colegi, public. În ultimele șase luni am discutat și înregistrat zeci de studente, absolvente și profesori din UNATC, din generații diferite. Pentru mărturiile publicate există alte voci care le susțin, chiar dacă nu se regăsesc toate în text. Sunt întărite de mesaje, martori, e-mailuri sau fotografii. Experiențele relatate seamănă: avansuri, mesaje insistente, urmăriri, amenințări sau șantaj profesional. Chiar și-o ușă spartă”.

RISE Project continuă: “Scenele au același regizor: profesorul Felix Alexa. Predă la UNATC din 1994 și este un artist multipremiat. Admite relațiile cu fostele lui studente, dar respinge orice formă de hărțuire: „Au fost niște relații de iubire”.” 

Citește ancheta integral pe Riseproject.ro.
Exit mobile version