Anul fără niciun corigent. Anisie: dacă pe primul semestru copilul are o medie sub 5, nu supunem copilul unui risc. Îi dăm posibilitatea să dea o lucrare care elimină media de pe semestrul I

Foto: Captura Youtube.com/ Din viata romilor

Anul coronavirusului se transformă, în educație, în anul fără niciun corigent sau repetent. Ministrul Educației anunță o măsură fără precedent: elevii cu medie sub 5 pe semestrul I pot să-și anuleze notele slabe prin simpla activitate din această perioadă, la care profesorii au oricum nevoie de acordul părinților pentru a-l nota. “Am prevăzut toate situațiile în așa fel încât să se încheie media pe semestrul al II-lea și media anuală”, a anunțat ministrul Educației. Invitată la emisiunea “Din viața romilor”, Monica Anisie a declarat că-i asigură “pe copii că trebuie să fie liniștiți” și a explicat că “dacă există și posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5 – în această situație nu supunem copilul unui risc. Ci, din contră, venim în sprijinul lui. Și atunci îi dăm posibilitatea să dea o lucrare, să facă un proiect, să fie apreciat pentru activitatea online”.

Întrebată dacă asta este o măsură astfel încât elevul respectiv să nu devină corigent, Anisie a răspuns: “Exact! Iar nota pe care o primește pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivă devine media anuală. Adică se elimină media de pe primul semestru“.

Fără a prezenta o analiză a numărului de profesori care din ianuarie și până în martie nu au pus nici măcar o notă, fără a anunța vreo măsură în legătură cu abaterile de la buna funcționare a școlii, ministrul Educației, Monica Anisie, a lăsat de înțeles că orice elev trebuie trecut clasa, în orice situație ar fi.

Declarațiile făcute de Monica Anisie sâmbătă, 9 mai 2020, la emisiunea “Din viața romilor”:

 

Exit mobile version