Aproape 1.500 de tineri români vor putea obține un permis gratuit de călătorie cu trenul prin Europa, într-o nouă rundă a programului DiscoverEU 2024

1.807 vizualizări
Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com
Tinerii români de 18 ani se pot înscrie pentru a obține unul dintre cele 1.475 de permise gratuite de călătorie alocate la nivel național prin programul DiscoverEU, pentru călătorii cu trenul în Europa, potrivit unui comunicat de presă. Sunt eligibili tinerii născuți între 1 ianuarie 2006 și 31 decembrie 2006.

Este vorba despre a doua rundă pe 2024 a programului DiscoverEU, rundă în care, pentru țările membre și cele asociate programului Erasmus+, Comisia Europeană pune la dispoziție un total de 35.500 de permise de călătorie.

Perioada de înscriere este 2 octombrie – 16 octombrie (ora 13.00, ora României). Tinerii care vor fi selectați dintre cei care se vor înscrie vor putea efectua călătorii în perioada 1 martie 2025-31 mai 2026.

Potrivit comunicatului:

  • Tinerii eligibili se pot înscrie accesând Portalul European pentru Tineret.
  • Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși. 
  • Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile. 
  • Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile. De asemenea, cei care optează pentru un permis flexibil vor avea posibilitatea de a rezerva gratuit până la 4 locuri prin intermediul sistemului online pus la dispoziție de contractant în aplicația mobilă DiscoverEU. 
  • Tinerii care vor fi selectați vor putea beneficia de sesiuni de pregătire înainte de plecare din partea Agenției Naționale Erasmus+ (ANPCDEFP), iar în timpul călătoriei pot avea ocazia să cunoască alți călători la întâlnirile de tip Meet-up organizate de Agențiile Naționale Erasmus+ din alte țări.
  • Includerea este una dintre prioritățile programului Erasmus+, astfel încât participanții cu dizabilități pot primi sprijin suplimentar pe parcursul călătoriei lor. 

Detalii despre această rundă a programului DiscoverEU – în anunțul Comisiei Europene.

Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții din Regie, căminele Politehnicii, lăsați fără apă caldă de o săptămână, după surparea peste conducte a unei străzi din apropiere / Probleme și la U-uri, căminele Universității de Medicină

Studenții cazați în căminele Politehnica București (UNSTPB) au fost lăsați fără apă caldă de o săptămână, potrivit surselor Edupedu.ro. Neregula vine după ce săptămâna trecută peste conductele de apă s-a…
Vezi articolul

Pericolul incendiilor în căminele studențești, acoperit de reguli confuze. Căminele construite înainte de 1990 nu au nevoie de autorizație de securitate la incendiu, spun Politehnica București și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după un incendiu în Regie / În București au fost date 24 de avize sau autorizații pentru cămine, dintre care doar două avize pentru Politehnica

Un incendiu produs într-o cameră a unui cămin al Politehnica București, în luna aprilie a.c., a stârnit îngrijorare în cercurile studențești, fără să atragă, însă, prea multă atenție în spațiul…
Vezi articolul

Noul regulament de organizare și funcționare a Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării: se modifică procedura de analiză a sesizărilor

Procedura de analiză a sesizărilor va avea loc în două etape, iar sancțiunile includ revocarea deciziilor de acordare a gradelor profesionale, potrivit Ordinului pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare…
Vezi articolul