Aproape 4.000 de școli din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, anunță ministrul Lucian Bode: „Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare”

273 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Aproape 4.000 de școli din România funcționează în acest moment fără autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ministrul Lucian Bode în ședința organizată marți dimineață înaintea începerii anului școlar, potrivit G4Media.ro.

„Până în acest moment au fost evaluate 17.872 unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare. În acest sens, după analizarea datelor raportate, dintr-un total de 25.606 de clădiri, 17.117 construcții nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu. Pentru 4.706 construcții au fost emise autorizațiile de securitate, iar 3.783 de clădiri funcționează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”, a transmis ministrul Bode.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Dă-ți demisia Ciucă! Nerespectarea obligațiilor legale este în fișa postului tău, soldat; dar nu poți conduce o țară cu ridicatul din umeri. Ia-l și pe îngâmfatul de la educație și mergeți la cules de plagiate! ”nțeles!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea la liceu 2023. Vor fi cu 3.400 de locuri mai multe, în clasa a IX-a, față de anul trecut, potrivit unui proiect de hotărâre / Scade numărul de locuri pentru clasa pregătitoare, după ce grupa mare a devenit obligatorie

Pentru anul școlar 2023-2024 vor fi alocate cu 3.400 de locuri mai multe la liceu, față de anul 2022-2023, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Documentul a fost avizat,…
Vezi articolul

Studioul de Teatru Casandra, spațiu de debut în teatru pentru actori români încă din 1957, recâștigat în instanță de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Decizia nu este definitivă

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” (UNATC) din București a obţinut în instanţă “redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra”, informează instituția într-un comunicat publicat…
Vezi articolul