Argumentele premierului Ciolacu pentru ca tinerii plecați să revină în România: “România rămâne țara noastră” și “nu cred că există pentru un părinte o mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă” / Guvernul își dorește “modificări” pentru acces facil al tinerilor la cercetare

Foto: Ilona Andrei - G4Media

“E normal că abordarea noastră este insuficientă pentru a vă încuraja să faceți aceste două lucruri împreună” – împlinirea profesională și întemeierea unei familii – a afirmat miercuri premierul Marcel Ciolacu, la deschiderea Forumului Studenților Români de Pretutindeni. Pentru aceasta “trebuie să găsim soluțiile”, a afirmat el, după ce, anterior, a declarat că își dorește ca tinerii plecați să revină în România, invocând drept argumente faptul că “România rămâne țara noastră” și plecarea copiilor de acasă le produce durere părinților.

Pe de altă parte, el a menționat dorința guvernului de a face modificări în zona de cercetare, pentru a facilita accesul tinerilor în acest domeniu. 

Din acest punct de vedere, însă, el a reluat ideea de eliminare, prin comasare, a unor instituții “care nu au niciun rost”. El a evaluat numărul acestora la “vreo 40”.

În privința plecării tinerilor din țară, șeful Guvernului le-a spus participanților la forumul studențesc că “nu cred că există pentru un părinte o mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă și alege un drum, pentru că noi, politicienii, poate și fiecare părinte în parte considerăm că nu ne-am ridicat la nivelul așteptării dumneavoastră”.

Din declarațiile premierului Ciolacu:

Mesajul premierului Ciolacu la deschiderea Forumului Studenților Români de Pretutindeni:

Exit mobile version