Au fost anunțați cei 5 profesori câștigători ai Galei Profesorul Anului din mediul rural 

Foto: Teach for Romania

Cei 5 profesori câștigători la cele 5 categorii de premiere au fost anunțați aseară, în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, desfășurată la Palatul Culturii din Iași, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Aceștia predau în școli rurale din județele Cluj, Suceava și Iași. Evenimentul a fost organizat de Teach for Romania.

Amintim că Edupedu.ro a scris că 15 profesori au fost finaliști ai Galei Profesorul Anului din mediul rural 2022.

Iată profesorii câștigători:

Categoria: Prevenirea abandonului școlar

Categoria: Dezvoltarea literației

Categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale

Categoria: Dezvoltarea leadership-ului la elevi

Categoria: Implicare în comunitate

„Gala Profesorul Anului din mediul rural evidențiază un aspect foarte important: există educație de calitate și în mediul rural. Dincolo de indicatorii vizibili privind nivelul ridicat de abandon școlar, performanţe academice scăzute, resursele limitate, există inițiative lăudabile, insule de performanță, oameni care fac eforturi pentru a găsi soluții. Veritabili lideri, care demonstrează că omul sfințește locul. România Educată are nevoie de acești oameni”, a declarat Ligia Deca, Consilier Prezidențial pentru Educație și Cercetare. 

„Știm că un profesor pasionat schimbă vieți, schimbă traiectorii și le oferă copiilor șansa la un viitor mai bun prin educație. Misiunea pe care ne-am asumat-o este de a-i descoperi pe acei lideri care pot transforma educația la nivel sistemic, de a aduce alături oameni cu experiențe diverse, ghidați de aceleași valori și principii pentru a ne activa leadershipul colectiv, atât de necesar în educație și în aceste vremuri tulburi. Iar prin Gala Profesorul Anului din mediul rural ne-am dorit să îi aducem în față pe acei dascăli care reușesc să rămână prezenți și ghidați de misiunea lor. Avem nevoie de modele, avem nevoie să arătăm că se poate, avem nevoie să privim cu speranță și optimism viitorul educației din România”, a adăugat Iulia Pielmuș, Director Executiv, Teach for Romania.

Exit mobile version