BAC 2020 Bogdan Enescu, profesor de matematică: Subiectele de la matematică au același grad de dificultate ca anul trecut. Permit obținerea notei 5 relativ ușor

Bogdan Enescu / Foto: Arhiva personala

Subiectele la matematică pe care le-au avut de rezolvat absolvenții de matematică-informatică la examenul de Bacalaureat de astăzi au “același grad de dificultate ca anul trecut”. “Amuzant este că, printre altele, la una dintre probleme s-a ajuns din punct de vedere tehnic la exact aceeași integrală ca anul trecut, care e foarte simplă, dar este același grad de dificultate”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu, de la Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău.

Subiectele permit obținerea notei 5 relativ ușor. Nu sunt probleme cu capcane. Nu a fost niciun subiect care să te ducă pe o cale greșită prin enunț. Eu zic că nu a fost nicio surpriză pentru elevi și bănuiesc că pentru cei care au fost bine pregătiți subiectele au fost considerate ușoare”, a explicat Enescu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat dacă a fost un impediment sau un ajutor în pregătirea liceenilor pentru Bacalaureat faptul că au făcut 3 luni de-a XII-a online, fără a mai avea și materia de pe semestrul al II-lea pentru examen, Bogdan Enescu a declarat: “Bănuiesc că a fost un dezavantaj că nu a existat un contact direct profesor-elev. Dar a putut fi surmontat, în mare parte, prin versiunea online”.

În ceea ce privește subiectele de matematică pe care le-au avut absolvenții de la tehnologic, Enescu a precizat că și aici problemele au fost “tot normale. Nu s-a întâmplat cum a fost anul trecut, cu un subiect puțintel mai greu. Nu au fost nici foarte ușoare, ci rezonabile”.

Bănuiesc că media generală va fi puțin mai mare decât anul trecut, și la tehnologic. Pentru că subiectele au fost puțin mai abordabile. Dar vedem”, a estimat Bogdan Enescu.

Profesor de matematică la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău și primul olimpic internațional care are la rândul său elevi medaliați la aceeași olimpiadă internațională, Bogdan Enescu a trecut la predarea online chiar din prima zi în care s-au închis școlile, pe 11 martie, din cauza pandemiei COVID-19. Vezi aici, pe larg, cum a predat matematica online profesorul Bogdan Enescu.

Subiectele de la examenul de Matematică – mate-info – Bacalaureat 2020:

Subiectele de la Matematică – tehnologic – Bacalaureat 2020:

Subiectele pe care le-au avut candidații de la profilul M2 – tehnologic, publicate de stirileprotv.ro

 

 

Exit mobile version