Birocrația la profesori – “Dosariada” face departajarea între profesorii buni sau slabi: Scrisoare deschisă către ministrul interimar al Educației

Înscrierea la Evaluarea Națională Documente / Foto: Pexels.com

Foto: Pexels.com

Birocrația din învățământ a ajuns la nivelul la care profesorii îi cer ministrului interimar al Educației să intervină. Activitatea zilnică de la catedră și prezența la ore sunt informații care apar și în planificare, și în condică, și într-o fișă nou-introdusă de fostul ministru Popa și pe care profesorii plătiți cu ora trebuie să o completeze pentru fiecare oră în parte, zilnic. Scrisoarea deschisă a unei învățătoare către ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a fost rapid preluată de sute de cadre didactice, care acuză Ministerul că sabotează pregătirea profesorilor prin introducerea a unui număr mare de hârtii pe baza cărora să își dovedească activitatea.

Lecțiile cu elevii sunt prioritare. Pentru asta ne-am obținut diplomele, pentru asta ne-am ales această profesie, pentru asta mergem zi de zi la școală. (…) Ne-am săturat de fenomenul ‘dosariada’ care face departajarea între profesor ‘bun’ și profesor ‘slab’”, scrie o învățătoare, pe pagina de Facebook Colegiul Cadrelor Didactice.

Doamnei Ministru Interimar al Educației Naționale Rovana Plumb, Cu încredere că veți face tot ceea ce este mai bine pentru a îmbunătăți starea actuală a învățământului românesc, vă aducem la cunoștință că profesorii din România sunt sufocați de cantitatea de hârtii pe care trebuie să o facă”, se arată în debutul mesajului publicat online.

Calitatea în educație va crește strict prin munca efectivă la clasă, prin colaborarea familiei cu cadrele didactice și prin conduita aleasă a elevilor”, avertizează învățătoarea. Aceasta atrage atenția căavem baze de date. De ce trebuie să facem la infinit aceleași situații, când se pot face o singură dată, iar organismele subordonate ministerului să le preia de acolo, fără a mai abuza de timpul alocat învățării elevilor? Facem o muncă nu dublă, ci înzecită”.

Profesorii buni sunt aceia care nu dorm nopțile căutând soluții pentru a-și determina elevii să vină de drag la școală, profesorii buni sunt cei care tremură pentru fiecare oră pierdută în detrimentul copiilor, profesorii buni sunt cei care nu se duc la concursuri pentru punctaje mari, ci muncesc cu elevii aceia cărora nici destinul nu le-a acordat o șansă“, se arată în scrisoarea deschisă preluată de numeroși alți profesori.

Exit mobile version