BREAKING Marius Nistor, lider sindical: Profesorii au refuzat oferta Guvernului. Colegii mei vor o creștere a veniturilor cu 25%, nu acceptă o astfel de variantă / Nu avem nicio invitație de la premier pentru noi negocieri

Foto: gov.ro

Profesorii au refuzat oferta Guvernului Ciucă de a primi vouchere, în loc de creșteri salariale, a anunțat liderul Federației Sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor. „Colegii mei vor o creștere a veniturilor cu 25%, nu acceptă o astfel de variantă [propunerea de vouchere înaintată în mod repetat de Guvernul Ciucă și respinsă de fiecare dată de profesorii]. Cu cât se amână luarea deciziilor, cu atât acțiunile se radicalizeaza și așteptările vor crește mai mult“, a anunțat liderul FSE Spiru Haret, Marius Nistor, la Digi 24.

Întrebat dacă va participa astăzi la negocierile pe care premierul Nicolae Ciucă le-a anunțat pe agendă cu sindicatele din educație, Marius Nistor a răspuns: „Noi nu avem nicio invitație, ne pregătim pentru mitingul de protest care va începe la 12:00”, a declarat Nistor, pentru Digi 24.

„Dacă continuăm discuțiile mergând pe aceeași direcție [cu oferte de tip voucher pentru profesori, în loc de majorări salariale – N.Red.], cu părere de rău, nu ajută”, a punctat liderul FSE Spiru Haret.

Premierul Nicolae Ciucă are în agenda publicată pe site-ul oficial al Guvernului României „Consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație“ cu sindicatele”, programate exact la ora 12:00 când este programat mitingul în Piața Victoriei. Liderul sindicale Marius Nistor a precizat însă că sindicatele nu au primit nicio astfel de invitație. „Și pe programul meu personal am trecut o întâlnire și cu președintele și cu premierul, numai că nici unul, nici altul nu cunosc programul meu. Așa și premierul. Nu respingem nicio întâlnire, important este să se vină cu soluții care să fie acceptate de colegi. Trebuie sa fie convinși cei care sunt în greva în acest moment în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România”, a declarat liderul FSE Spiru Haret.

Știre in curs de actualizare

Exit mobile version