BREAKING România a obținut 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie 2022 / Profesoara Daniela Bogdan: Este o performanță deosebită care arată efortul pe care l-au depus acești elevi

Foto: Daniela Bogdan

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2022, organizată de China și desfășurată online, au luat 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz, conform rezultatelor anunțate luni, 18 iulie, după cum a declarat pentru Edupedu.ro profesoara Daniela Bogdan. „Este o performanță deosebită, o performanță care arată efortul pe care l-au depus acești elevi, împreună cu profesorii lor pregătitori de la clasă, împreună cu echipa de profesori universitari care a asigurat pregătirea lor”, a precizat aceasta.

Rezultatele elevilor români:

Cadrul didactic a menționat că au participat 326 de elevi din 83 de țări: „Olimpiada Internațională de Chimie din 2022 era programată de aproximativ cinci ani a se desfășura în China, ori e ușor de înțeles de ce nu s-a desfășurat în format fizic, ci online. Era prea mare riscul, presupun, pentru a merge în China. Așa au hotărât organizatorii, că este mai bine să se desfășoare online”.

Întrebată dacă anii pandemici au afectat elevii, cadrul didactic a spus următoarele: „Elevii s-au pregătit, dovadă fiind rezultatele. S-au pregătit în continuare și au fost pregătiți. Noi, anul trecut, am ținut chiar și olimpiada Națională, în format online, și am participat chiar dacă Ministerul Educației a anulat competițiile școlare, am participat și am avut și anul trecut rezultate foarte bune: au fost trei medalii de aur și una de argint”.

Profesoara a spus că nu există un psiholog pentru lotul elevi, dar ar putea să fie pe viitor: „S-a încercat la un moment dat această variantă, dar eu am considerat că nu a fost de prea mare folos impactul psihologului, pentru că mai degrabă încercat să obțină date despre lot, decât să-i ajute pe ei, dar poate că a fost o întâmplare mai puțin gândită pe partea aceasta de gestionarea emoțiilor”.

Daniela Bogdan, pentru Edupedu.ro:

Citește și:
Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie 2021. Marius Andruh: “Rezultat cu adevărat excepțional”
Exit mobile version