BREAKING Subiectele de la Evaluarea Națională – clasa a II-a. Elevii au avut de scris un bilet părinților, prin care să-i anunțe că pleacă la bibliotecă

Elevii de clasa a II-a au susținut marți, 9 mai, proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale. La primul exercițiu au avut de scris un bilet părinților, prin care să-i anunțe că pleacă la bibliotecă, la o activitate organizată de învățătoare. Cea de-a doua cerință a fost să redacteze un text din 6 propoziții, în care să povestească prietenilor un vis minunat.

În fiecare clasă, elevii sunt așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Distribuirea testelor s-a făcut controlat, după cum urmează: Testul nr. 1, Testul nr. 2 etc., până când fiecare copil și-a primit testul pe care trebuie să lucreze.

Iată ce au avut de rezolvat elevii care au primit testul 1:

1. Părinții tăi nu au ajuns încă acasă, dar tu trebuie să mergi la bibliotecă, la o activitate organizată de doamna învățătoare/domnul învățător.

Scrie un bilet părinților tăi, prin care să-i anunți unde ai plecat și cât timp vei sta acolo.

2. Imaginează-ți că ai avut un vis minunat. Scrie, pe pagina următoare, un text format din șase propoziții, în care să le povestești prietenilor tăi ce ai visat, răspunzând la următoarele întrebări:

  1. Unde te aflai?
  2. Cum era vremea?
  3. Cu cine te-ai întâlnit?
  4. Despre ce ați vorbit?
  5. Cum s-a încheiat visul?
  6. Cum te-ai simțit când te-ai trezit?

Scrie un titlu potrivit pentru textul tău.

FOTO DOCUMENT Testul numărul 1:

FOTO DOCUMENT Testul numărul 2

Exit mobile version