Bucureștiul trece în scenariul roșu COVID. Rata de infectare a ajuns la 3,3 la mie, de la care certificatul verde devine obligatoriu / Școlile și grădinițele rămân deschise până la 6 la mie

școli din București

Școală / Foto: Pexels.com

Bucureștiul trece în scenariul roșu COVID, după ce rata de infectare a ajuns miercuri la 3,3 la mie, de la care certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități, începând cu vârsta de 6 ani, scrie G4Media.ro. Scenariul pentru școli și grădinițe este în continuare verde, cu unitățile de învățământ deschise până la o rată de incidență de 6 la 1.000 de locuitori.

Instituția prefectului a anunțat că rata de infectare a ajuns la 3,3 la mia de locuitori. Marți, rata de incidență era 2,90 la mie, iar luni – 2,57 la mie.

Pentru ca certificatul verde să devină obligatoriu în Capitală este necesară întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Ședința urmează să aibă loc miercuri, potrivit surselor G4Media.ro.

Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste 6 ani.

Prevederile referitoare la certificatul verde și articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version