Cercetare Știri Universitate

Budapesta: Universitatea Central Europeană, înființată de Soros, anunță că își mută cursurile în Viena

Citire în 2 min
Universitatea Central Europeană, înființată la Budapesta de miliardarul american George Soros, a anunțat că își mută cursurile la Viena, începând cu anul universitar 2019-2020. Rectorul universității, Michael Ignatieff, a declarat joi în cadrul unei conferințe că decizia intră în vigoare la 1 decembrie, transmite agenția maghiară de presă MTI.

Oficialul a precizat că speră, totuși, că va fi găsită o soluţie şi că Ungaria va permite CEU să funcționeze liber în Ungaria ca instituție americană autorizată în statul New York. În caz contrar, studenții nou înscriși la programele de masterat şi doctorat acreditate în SUA ale Universității Central Europene (CEU) vor învăța, începând cu anul universitar 2019-2020, la campusul din Viena.

Rectorul instituției de învățământ superior a declarat că guvernul de la Budapesta nu vrea să semneze convenţia internaţională în acest sens.

De cealaltă parte, Executivul condus de Viktor Orban a calificat anunțul CEU drept “cacealma politică de tip Soros”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului. Zoltán Kovács a susținut că Universitatea Central Europeană “şi în trecut, şi astăzi, în opinia noastră, şi în viitor” îşi va continua activitatea în Ungaria, relatează agenția maghiară MTI.

Ambasadorul SUA la Budapesta, David B. Cornstein, a replicat că CEU este o “prioritate” pentru guvernul Statelor Unite şi “are o susţinere covârşitoare din partea ambelor partide” în Statele Unite.

Amintim că premierul maghiar Viktor Orban este cel care a lansat modelul învinovățirii miliardarului american George Soros pentru toate neregulile din societate, preluat și în România de Liviu Dragnea. Citește aici cum Liviu Dragnea şi PSD au încercat o reţetă similară în campania electorală din 2016 și apoi în 2017

Citește și:

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Premierul Dăncilă contrazice ministerul Educației, Matematica și chiar pe ea însăși

Mihai Peticila

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de instituții academice din SUA și Marea Britanie

Matei Pop

Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg la școală”, prin care toți elevii primeau vouchere de 250 de lei pentru cărți, manuale, rechizite și echipament sportiv

Mihai Peticila

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.