Buletin de București: Consiliul Județean Ilfov a anunțat un campus educațional, la Măgurele, cu imagini „furate” din China

Sursa: CJ Ilfov.ro

Consiliul Județean Ilfov a anunțat miercuri, 24 aprilie, construirea unui campus școlar în colaborare cu Primăria Măgurele. La lansare dar și ulterior, în comunicatul de presă, au fost folosite imagini cu un proiect din China, luate de pe site-uri de arhitectură, dar și de pe Pinterest, fără a fi menționate sursele, sau faptul că imaginile au doar caracter ilustrativ. Situația a fost semnalată de o cititoare Buletin de București.

În comunicatul de presă este menționat faptul că a fost realizată „nota conceptuală a proiectului”, realizată de „arhitectul-șef al Consiliului Județean Ilfov, Olivia Oprescu, în colaborare cu Primăria Măgurele”. Olivia Oprescu a fost arhitect-șef al Sectorului 1 în mandatului primarului Daniel Tudorache.

De asemenea, sunt oferite mai multe detalii despre centru, precum numărul de elevi pe care îl va putea găzdui și facilitățile de care va dispune.

Toate imaginile sunt luate de pe diverse site-uri, fără a fi menționată sursa, sau faptul că acestea nu reprezintă randări din proiectul propriu-zis sau că ar avea doar caracter ilustrativ.

Mai jos captură de pe site-ul CJ Ilfov, de la lansarea evenimentului ce conține imaginile respective.

Citește articolul integral pe G4Media.ro
Exit mobile version