Burse de câte 5.000 de euro pentru tinerii profesori din universități care predau folosind tehnologia în mod inovativ, lansate de Asociația Industriei de Software. Aplicațiile sunt deschise până pe 30 septembrie

Foto: RBLS

Studenții de la doctorat care au activitate didactică, asistenții universitari și lectorii din instituțiile de învățământ superior pot primi burse de 5.000 de euro dacă integrează tehnologia în mod inovativ în metodele lor de predare, potrivit unui anunț al Asociației Patronatelor din Industria de Software și Servicii (ANIS). Înscrierile, inițial până pe 24 septembrie, s-au prelungit până la finalul lunii.

În primele 5 ediții au fost oferite granturi sub formă de sponsorizări ale activității academice în valoare de 280.000 euro pentru 51 proiecte didactice. În acest program au participat până în acest moment 51 facultăți din 11 orașe, susțin coordonatorii proiectului.

„Scopul programului Burse ANIS este realizarea unui parteneriat între industrie și mediul academic pentru susținerea cadrelor didactice tinere în integrarea unor tehnologii noi în programa universitară și a unor metode inovative de predare”, transmit cei de la asociație.

Domeniile tehnologice eligibile sunt Big data, Cybersecurity, Inteligenta Artificiala/Machine Learning, Internet of Things (IoT), Virtual Reality, Blockchain, Tech for All, potrivit regulamentului – document care poate fi descărcat de mai jos din articol.

După aprobarea de către conducerea facultății a cursurilor/laboratoarelor, se depun candidaturile prin trimiterea către ANIS a formularului de înscriere, fișa de disciplină și a unui video de maxim 2 minute în care se vor scoate în evidență principalele puncte ale aplicației și aspectul inovator al cursului/laboratorului.

Criterii de eligibilitate pentru titularii de curs:

Criterii de eligibilitate pentru asistenţii universitari (similare și celor pentru doctoranzi):

*Candidaţii care supun analizei Comitetului de evaluare o actualizare a Laboratorului vor face o analiză comparativă succintă între varianta anterioară şi cea nouă, relevând care sunt elementele de noutate şi cum sunt atinse obiectivele prezentului program. Specific, dacă este vorba de o inovaţie la nivel de predare, candidatul trebuie să prezinte comparativ cum se preda Cursul/Laboratorul până acum şi cum se va preda din anul universitar următor).

Gala burselor ANIS va fi pe 15 noiembrie, potrivit sursei citate.

FOTO DOCUMENT Regulament – Burse ANIS 2023:

Exit mobile version